Nogomet

Mislav Oršić upisao se u povijest i konkurira za titulu igrača kola

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.09.2019.
Mislav Oršić upisao se u povijest i konkurira za titulu igrača kola
Foto: FaH

Mislav Oršić postigao je hat-trick protiv Atalante i predvodio Dinamo na putu do visoke pobjede 4:0, a to je prepoznala i UEFA...

Dvojica debitanata briljirala su u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. Mislav Oršić u pobjedi protiv Atalante 4:0 postigao je hat-trick, a isto je uspjelo i Norvežaninu Erlingu Haalandu u pobjedi Salzburga 6:2 protiv Genka.

Haalanda se sjećamo sa Svjetskog prvenstva do 20 godina na kojem je Norveška slavila čak 12:0 protiv Hondurasa, a Haaland zabio rekordnih devet pogodaka.

Obojica su na najbolji mogući način otvorili nastup u Ligi prvaka i debitirali hat-trickovima. Naravno, to je prepoznala i UEFA te ih je uvrstila među kandidate za igrača kola.

Osim Haalanda i Oršića u konkurenciji su još i Angel Di Maria koji je s dva gola predvodio PSG do pobjede protiv Real Madrida 3:0 te Marc-Andre ter Stegen Barcelonin spasitelj u gostima kod dortmundske Borussije (0:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek19.09.2019. u 08:53
    Mislim da treba i spomenuti fenomenalnu obranu Livakovića. Ono je vjerojatno bila obrana kola bez obzira što je ter Stegen obranio penal Reusu.
    h-tomek