Nogomet

Sjajni Brekalo zabio i asistirao, Ljubičić donio pobjedu protiv Bešiktaša

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.09.2019.
Sjajni Brekalo zabio i asistirao, Ljubičić donio pobjedu protiv Bešiktaša
Foto: EPA

U večernjem dijelu programa Europske lige istaknuli su se Josip Brekalo i Marin Ljubičić koji su se upisali među strijelce u pobjedama svojih momčadi...

Skupina G

Porto - Young Boys 2:1
Rangers - Feyenoord 1:0

Porto je na svom travnjaku bio bolji od Young Boysa s 2:1. Od ove utakmice očekivalo se više, međutim igralo se dosta čvrsto, bez očekivano velikog broja prilika.

Dva gola Tiquinha Soaresa bila su dovoljna za pobjedu, a strijelac jedinog gola za goste bio je Jean Pierre Nsame iz kaznenog udarca koji je u tom trenutku značio poravnanje.

Rangersi su ugostili Feyenoord i upisali pobjedu 1:0 uz još jedan neiskorišteni kazneni udarac.

Već u desetoj minuti James Tavernier zapucao je kazneni udarac i nije pogodio mrežu da bi u 24. minuti Sheyi Ojo ipak zabio i donio pobjedu domaćinu.

Borna Barišić igrao je cijelu utakmicu za domaćina dok Nikola Katić nije bio niti na klupi.

Skupina H

Ludogorec - CSKA Moskva 5:1
Espanyol - Ferencvaros 1:1

Totalni raspad doživio je moskovski CSKA u Bugarskoj kod Ludogoreca. Sve je bilo odlično za goste nakon prvih 45 minuta kada su vodili 1:0, ali onda su u drugom poluvremenu domaćini zabili pet golova.

U 11. minuti Nikola Vlašić je nabacio, a Diveev glavom zakucao loptu u mrežu za 0:1.

U drugom dijelu dogodilo se ono što nitko nije mogao predvidjeti. Tri gola zabija Keseru, po jedan dodaju Wanderson i Lukoki za čudesan preokret i 5:1. Vlašić i Kristijan Bistrović odigrali su cijelu utakmicu.

Ferencvaros odnosi bod s gostovanja kod Espanyola gdje je odigrao 1:1. Poveli su gosti autogolom Javija Lopeza, ali Matias Vargas poravnao je na 1:1.

Skupina I

Wolfsburg - Oleksandrija 3:1
Gent - St. Etienne 3:2

Očekivanu pobjedu upisao je Wolfsburg protiv Oleksandrije i to uz još jedan vrhunski nastup Josipa Brekala koji je postigao gol i upisao asistenciju.

Wolfsburg je poveo u 20. minuti golom Arnolda, a četiri minute kasnije Brekalo petom asistira Mehmediju koji krasno zabija. U drugom dijelu Ukrajinci su smanjili, ali Brekalo je u 67. minuti iz blizine zabio za konačnih 3:1.

Protivnik Riječana u pretkolu, Gent, upisao je prvu pobjedu u skupini i to 3:2 protiv St. Etiennea.

Skupina J

Borussia (M) - Wolfsberger 0:4
Roma - Basaksehir 4:0

Veliku pobjedu i veliko iznenađenje priredio je austrijski Wolfsberger koji je u gostima pregazio Borussiju (M) s čak 4:0. Potpuno neočekivan ishod u sjajnoj večeri za Austrijance koje je s dva gola do pobjede predvodio Mario Leitgeb.

Jednako visoko slavila je i Roma protiv Basaksehira uz debi Nikole Kalinića. Kalinić je u 74. minuti zamijenio Edina Džeku i uspio zapucati čisti zicer kada je sam išao na vratara i onda pucao jako loše.

Golijadu je otvorio autogolom Caicara, a zabijali su i Džeko, Zaniolo i Kluivert.

Skupina K

Slovan Bratislava - Bešiktaš 4:2
Wolverhampton - Braga 0:1

Slovan je golovima u sudačkoj nadoknadi stigao do pobjede protiv Bešiktaša 4:2. Ponovno je težak kiks imao Loris Karius koji je lošim istrčavanjem van 16 metara poklonio Slovanu prvi gol, a Marin Ljubičić u 93. minuti zabio je za 3:2. Ljubičić je nakon kornera bio na pravom mjestu i iz blizine je zabio.

U igru je ušao u 84. minuti, a kod gostiju Domagoj Vida odigrao je cijelu utakmicu. Dva gola za Slovan zabio je Šporar, a Moha je zaključio priču. Ljajić i autogol Božikova donijeli su golove gostima.

Braga je proslavila pobjedu u gostima kod Wolverhamptona 1:0, a strijelac je bio Horta u 71. minuti.

Skupina L

Manchester United - Astana 1:0
Partizan - Alkmaar 2:2

Manchester United s 1:0 svladao je Astanu golom mladog Greenwooda. Teškom mukom United je slomio otpor Kazahstanaca, a učinio je to tek u drugom poluvremenu.

Marin Tomasov igrao je cijelu utakmicu, a Luka Šimunović prvo poluvrijeme.

U Beogradu su Partizan i Alkmaar odigrali 2:2. Gosti su poveli golom Stengsa i onda u 27. minuti ostali bez isključenog Svensson. Partizan je to iskoristio i s dva gola Natcha okrenuo dvoboj, ali Boadu donosi bod gostima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!