Nogomet

Budan: "Ovo je Bjeličino djelo, taktiku je odradio briljantno"

Mihaela Bradovski • petak, 20.09.2019.
Budan: "Ovo je Bjeličino djelo, taktiku je odradio briljantno"
Foto: Pixsell

Dvoboj između Dinama i Atalante s maksimirskih tribina pratio je i Igor Budan, bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji igrač Atalante...

Igor Budan također je oduševljen Dinamovim nastupom te ističe koliko puno znači ova pobjeda općenito za imidž hrvatskog klupskog nogometa.

"Sjajna Dinamova igra i odlična atmosfera, ovo što se dogodilo je velika stvar za sve u hrvatskom nogometu, a ne samo za Dinamo. Zamislite da je bilo 0:4, Talijani bi me samo ispitivali kakav je to Dinamo, što je to, a sada neka me Hrvati pitaju kakva je to Atalanta", govori Budan za Sportske novosti.

Budan posebno ističe Nenada Bjelicu kao čovjeka koji je najzaslužniji za ovu pobjedu.

"Ovo je njegovo djelo, taktiku je odradio briljantno. Potpuno je odsjekao Gomeza i Iličića od Zapate, a da se Dinamo pritom nije branio nego je napadao. Olmo je tu dominirao i opet pokazao najvišu klasu. Gasperini nije trener koji se prilagođava drugima već uvijek igra svoje, a to nije idealno. Talijani su detaljni u pripremi utakmica, ali dojam je da su malo podcijenili Dinamo. Rani gol je usmjerio utakmicu u tom smjeru, ali stigao je potpuno zasluženo. Konačnih 4:0 previsoko je za odnos snaga ovih momčadi, ali ne i za prikazano. U drugom poluvremenu Atalanta je promijenila taktiku, ali ništa se bitnije nije promijenilo."

Budan vjeruje kako Dinamo ima itekako velike šanse za prolazak skupine ako ovako nastavi, a upozorava kako će se sada svi protivnici drugačije pripremati za utakmice protiv Modrih. I njega je oduševio Mislav Oršić koji je odigrao veliku utakmicu.

"Sjajno je reagirao uz Petkovića, u neku ruku je šteta što najbolje godine svoje karijere provodi u Dinamu. Da je mlađi sigurno bi veliku karijeru i vani, ali nije isključeno da će je i ovako napraviti. Izniman je radnik i to sada naplaćuje."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!