Tenis

I treći put preokretom: Borna Ćorić u finalu turnira u St. Peterburgu

Mihaela Bradovski • subota, 21.09.2019.
I treći put preokretom: Borna Ćorić u finalu turnira u St. Peterburgu
Foto: EPA

Borna Ćorić prošao je u finale turnira u St. Peterburgu i to još jednom pobjedom preokretom. Ponovno je izgubio prvi set, ali ipak prošao dalje...

Kod Borne Ćorića nema lako ćemo. Iza njega je i treći meč u St. Peterburgu u kojem je izgubio prvi set, ali pronašao je snagu i u nastavku susreta upisao pobjedu.

Ovaj put barem se nije morao vraćati iz breaka zaostatka nakon prvog seta, u drugom setu stabilizirao je igru na svom servisu i ipak zasluženo izborio pobjedu.

Prvi set ponovno nije bio onako dobar i Borna je kod 2:1 izgubio servis. Bila je to jedina kriza na njegovom početnom udarcu, a u prvom setu Borna nije iskoristio čak sedam break lopti.

Više prostora za kiks nije bilo i u nastavku susreta nije si smio dopustiti nove krize na servisu. U drugom setu tek u završnici se suočio s novim break loptama, spasio ih je i onda u tie-breaku sa 7:5 izborio treći set.

Tu je odmah krenuo dobro i već u prvom gemu napravio je break. Sousa nije imao nikakve šanse, do kraja meča uzeo je jedan gem i upisao poraz.

Ćorić još ne zna protivnika u finalu, a veliki favorit za ulazak u finale je Daniil Medvedev, Rus koji igra nevjerojatan tenis i veliki je favorit protiv Egora Gerasimova.

ATP St. Peterburg, polufinale Borna Ćorić (Hrvatska, 4) - Joao Sousa (Portugal) 3:6, 7:6(5), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!