Nogomet

Livaja zabio za pobjedu AEK-a, novi golovi Kiša i Baraća

Petar Jenjić • nedjelja, 22.09.2019.
Livaja zabio za pobjedu AEK-a, novi golovi Kiša i Baraća
Foto: EPA

Hrvatski nogometaš jučer su bili isto aktivni, a posebno treba izdvojiti pogodak za pobjedu Marka Livaje u dresu AEK-a. Tomislav Kiš zabio je u remiju Žalgirisa, a Mateo Barać u pobjedi Rapid Beča...

U susretu četvrtog kola grčkog prvenstva, nogometaši AEK-a stigli su do svoje treće pobjede. Na gostovanju kod Panetolikosa upisali su minimalnu pobjedu, a jedini pogodak na susretu postigao je Marko Livaja.

Igrala se 69. minuta kada je hrvatski nogometaš dobio loptu na 20-ak metara od gola. Utrčao je u kazneni prostor i oslobobio mjesto za udarac desnom nogom te krasno iskosa pogodio u bliži kut. To mu je bio drugi prvenstveni pogodak.

Do pobjede zato nije uspio doći Žalgiris koji je odigrao 1:1 na gostovanju kod Riteriaija. Domaćin je tako prekinuo niz od deset pobjeda gostujućeg sastava koji ima pet bodova više od drugoplasirane Suduve, ali i tri utakmice više.

Domaćin je poveo pogotkom Donatasa Kazlauskasa iz penala u 39. minuti, a samo četiri minute kasnije konačan je rezultat postavio Tomislav Kiš. Hrvatskom igraču bio je to 19. pogodak ove sezone.

Drugi gol zaredom postigao je i hrvatski stoper Mateo Barać u dresu bečkog Rapida. Trenutno drugoplasirana momčad prvenstva Austrije slavila je kod Tirola s 2:0, a Barać je zabio drugi gol svoje ekipe u 71. minuti. Prvi pogodak bio je djelo Kelvina Arasea.

Sva trojica hrvatskih nogometaša odigrala su cijele utakmice za svoje momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!