Rukomet

Vujović: "Tko god dođe u Arenu, neće biti smatran favoritom, ma tko god to bio"

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 24.09.2019.
Vujović: "Tko god dođe u Arenu, neće biti smatran favoritom, ma tko god to bio"
Foto: FaH

U utorak, 24. rujna, sazvana je izvanredna konferencija za medije nakon što je raskinuta suradnja s glavnim trenerom prve momčadi Prvog plinarskog društva Zagreb Brankom Tamšeom. Razlog okupljanja bilo je predstavljanje novoizabranog glavnog trenera momčadi Veselina Vujovića...

Uprava PPD Zagreba na tri je godine potpisala ugovor s Veselinom Vujovićem, čiji je lik i djelo poznavateljima rukometa već dobro poznat. Vujović je Zagrebaše vodio od 2014. do 2016. godine te je odvevši tada iznimno mladu momčad čak dva puta zaredom u četvrtfinale VELUX EHF Lige prvaka ostao upamćen kao jedan od najuspješnijih trenera koji je djelovao u posljednjih nekoliko Zagrebovih godina.

Upravu kluba na konferenciji su predstavljali direktor PPD Zagreba gospodin Vedran Šupuković i glavni menadžer gospodin Božidar Jović, a svoju je riječ dao i novi trener gospodin Veselin Vujović.

"Do promjena je došlo ne nužno samo radi tri poraza. Zadnje poluvrijeme u Danskoj bilo je sramotno i jednostavno smo bili primorani djelovati u smjeru potpune stabilizacije ne bi li u nastavku sezone ispunili ciljeve koje smo prije samog početka postavili. Moram reći da se zahvaljujemo treneru Branku Tamšeu na predanom radu, ali jednako tako želim reći da je trener Tamše od svih trenera, barem otkako sam ja direktor kluba, imao najbolju logistiku, najsređeniju situaciju u klubu i apsolutnu autonomiju, ne samo na terenu, već i ostalim aspektima kao što su pripreme i pripremni turniri", istaknuo je Šupuković te dodao

"Igrali smo ozbiljnu prvu utakmicu protiv Veszprema, drugu protiv Pariza - ekipa koje su definitivno krema rukometa. Možda se i jesmo malo zavarali s obzirom da smo tijekom utakmica većinu dijela bili gol za golom, međutim Aalborg je momčad za koju smatramo da je po svim karakteristikama na nekoj našoj razini i protiv koje si definitivno nismo smjeli priuštiti poraz. Naša predstava u drugom poluvremenu bila teška za naći riječi kojima bi se okarakteriziralo kako smo izgledali i bilo koji epitet toj predstavi ne bi bio nezaslužen. U ovom smo trenutku kao klub relativno stabilni i zaslužujemo više od ovoga što nam se desilo u dosadašnjem tijeku sezone, pogotovo govoreći o porazima od 8 i 10 razlike, bez obzira što govorimo o ekipama iz prve lige eropskog rukometa. Postojeći stručni stožer je opozvan, a ako tako i ostane, to će biti izbor novoga trenera koji je jednoglasno izabran na tu poziciju."

Novi trener je Vujović, vrsni stručnjak koji može podići momčad u svakom trenutku.

"Okupljanje u velikom broju pokazuje da je interes za klub velik. Mogu reći da je Zagreb jedan od rijetkih klubova koji je moju odluku da nemam klub do nove godine, odnosno Europskog prvenstva mogao promijeniti. Odbio sam neke ponude koje sam dobio iz Egipta, Poljske i Rumunjske, a kad mi se Zagreb, kojeg smatram svojim klubom, javio s prijedlogom lako smo se dogovorili. Znam da situacija nije laka, ali smatram da se ruka pružena u teškim trenucima pamti puno više nego ona u boljim momentima. Ne smatram da je situacija katastrofalna, već da imamo realne šanse da prođemo dalje. Protivnici su ogromnog renomea, ali Zagreb je ekipa ogromnog potencijala i mi ćemo nastupati s one pozicije sile gdje nitko tko će doći nastupati u Arenu neće biti smatran favoritom, kako god da se zvao. To je moja logika i to ću pokušati prenijeti igračima. Čast mi je i zadovoljstvo da sam ponovno trener Zagreba."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!