HT Prva liga, 10. kolo, 27.09.2019, 18:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Vladislavci)

Dinamo rutinski potopio Lokomotivu, slijedi veliki ogled protiv Manchester Cityja

Jan Šneler • petak, 27.09.2019.
Dinamo rutinski potopio Lokomotivu, slijedi veliki ogled protiv Manchester Cityja
Foto: FaH

U 10. kolu HT Prve lige Dinamo je slavio s 4:0 u zagrebačkom derbiju protiv Lokomotive i na najbolji mogući način najavio susret drugog kola Lige prvaka kod Manchester Cityja…

Nakon neočekivanog poraza od Varaždina (1:0), trener Dinama Nenad Bjelica poručio je igračima kako nitko nema pravo na biranje protivnika i slabije igre. Protiv Karlovca u Kupu je izveo prvu postavu, a slično je napravio i u 10. kolu HT Prve lige protiv Lokomotive. Dinamo je očekivano bio uvjerljiv, napunio se samopouzdanje prije velikog ogleda u Ligi prvaka kod Manchester Cityja. Oko 3.000 navijača moglo je gledati prilično dobru predstavu Dinama, ali i nekadašnjeg prvotimca Modrih Sammira koji od ove sezone igra u Lokomotivi. Brazilac ipak nije odigrao na velikoj razini, bio je dosta nervozan, a Dinamo je opravdao očekivanja protiv motivirane Lokomotive.

Nakon nekoliko minuta visokog pritiska Lokomotive, Dinamo je uspostavio kontrolu na terenu. U šestoj minuti, Dani Olmo lijepo je izbio pred Ivu Grbića, vratar Lokomotive nakratko otklanja opasnost, a udarac Damiana Kadziora obrana izbija u korner. Poljak u dresu Dinama ipak se uspješno upisao u strijelce četiri minute kasnije. Bruno Petković je sjajno stigao jednu loptu u for, ubacio u peterac gdje se Kadzior izborio između dvojice domaćih braniča za šut i poentirao za vodstvo Dinama.

Lokomotiva evidentno ima vrlo opasnu i brzu momčad, no stoperi Dinama uspješno su otkalnjali sve opasnosti u prvih dvadesetak minuta. U 19. minuti Olmo je srušen na rubu kaznenog prostora, a Kadzior iz slobodnog udarca puca sjajno u golmanov kut, no Grbić još ljepšom paradom spašava Lokomotivu. Vrlo brzo Dinamo je napravio još jednu sjajnu akciju. Briljirao je Petković koji je pokrenuo akciju, no Olmo se spetljao u šesnaestercu.

Nakon prvih pola sata gledali smo jako dobru utakmicu, jednu od najboljih između ovih momčadi. U 25. minuti Arijan Ademi i Petar Stojanović sjajno su kombinirali, slovenski reprezentativac je ubacio u peterac gdje Petkovićev udarac glavom još jednom sjajno brani Grbić. Bez obzira na podređen status, Lokomotiva nije prestajala s opasnim pokušajima.

U 29. minuti griješi Marin Leovac, a udarac Ante Budimira iskosa odlično brani do tada prilično besposlen Dominik Livaković. Dvije minute kasnije ponovno je briljantno reagirao Petković. Sjurio se u šesnaesterac, navukao dvojicu čuvara i lijepo ostavio loptu za Mislava Oršića koji ju slabo prima i dopušta Grbiću da uhvati loptu u ruke.

Nakon jakog početka, ritam utakmice pao je u drugom dijelu prvog poluvremena. Obje momčadi imale su neke poluprilike, ali vratari nisu imali previše posla. Početak drugog dijela bio je gotovo identičan kraju prvog. Dosta netočnosti u predaji lopte, slab ritam i malo šansi s obje strane. Ipak, u 56. minuti Lokomotiva je bila vrlo blizu izjednačenja. Dino Perić slabo je izbio loptu, Myrto Uzuni lijepo povukao i pucao s ruba šesnaesterca malo pored gola.

Ako nije uspjelo Lokomotivi nakon Dinamove greške, uspjelo je njihovim današnjim protivnicima. Ademi je oduzeo loptu na centru igrališta, lijepo proigrao natrčalog Olma koji je mogao uposliti i Petkovića, ali se odlučio na precizan udarac i donio Modrima povećanje vodstva. Niti minutu nisu izdržali domaći i dobili su novi pogodak. Potpuni raspad u momčadi Lokomotive iskoristio je Kadzior koji oštro ubacuje u peterac gdje iz blizine za 0:3 pogađa Oršić.

Treći pogodak potpuno je umrtvio Lokomotivu koja je sve manje bila orijentirana prema napadačkim akcijama. U 69. minuti Olmo je sjajno prošao čuvara, driblingom prevario i Grbića, no otišao je predaleko od gola i njegov udarac Lokomotivin branič izbio je s gol linije. U ovoj situaciji Španjolac je bio dosta sebičan jer je potpuno sam u petercu čekao Mario Gavranović koji je ušao u igru umjesto Petkovića.

Napadač Dinama ima problema s realizacijom ove sezone, a nažalost nije ga krenulo niti večeras. Malo nakon prilike Olma, nakon kornera Perić lijepo prebacuje loptu do Gavranovića koji poput Duvana Zapate prije desetak dana iz okreta puca silovito, ali vratar brani. U 72. minuti Grbić je još jednom spasio Lokomotivu kada je s nekoliko metara obranio udarac Olma kojega je uposlio Oršić.

U 74. minuti većina navijača u Kranjčevićevoj burno su proslavili novi pogodak Dinama. Kao što smo rekli ranije, Gavranović koji ima problema s realizacijom uspio je doći do pogotka. Iako ga je Lokomotivin branič povlačio za dres te bi gotovo sigurno bio jedanaesterac da je Gavranović pao, napadač Dinama je u padu lijepo pucao i uz mali dodir Grbića lopta je otišla u gol.

U 81. minuti Petar Stojanović je lijepo prošao nekoliko igrača, sjajno ostavio za Gavranovića koji iz dva pokušaja ne uspijeva zatresti Lokomotivinu mrežu i potpuno dotući protivnika. Iako je zabio pogodak, Gavranović stvarno nije imao sreće. U 85. minuti, Stojanović je ponovno lijepo probio bok, ušao u šesnaesterac i nabacio za Gavranovića koji odlično puca glavom, ali njegovog bivšeg suigrača Sadegha Moharramija lopta pogađa u leđa i odlazi u korner.

Lokomotiva je mogla doći do počasnog pogotka u 90. minuti no udarac Domagoja Drožđeka odlično nogama brani Livaković. Bilo je to sve od današnje utakmice. Dinamo je došao do potpuno zaslužene pobjede, a Lokomotiva može biti sretna što je primila četiri pogotka jer su Modri stvorili još barem pet-šest sjajnih šansi.

Prva HNL, 10. kolo:
Lokomotiva – Dinamo 0:4

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3662:20+4280
2Lokomotiva 3657:38+1965
3Rijeka 3658:42+1664
4Osijek 3647:29+1862
5Hajduk 3660:41+1960
6Gorica 3644:48-449
7Slaven Belupo 3634:51-1739
8Varaždin 3629:50-2136
9Istra 1961 3627:59-3225
10Inter-Zaprešić 3632:72-4017

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!