Nogomet

Niko Kovač posramio Mauricija Pochettina, Tottenham ponižen kao nikada ranije

Matej Kačan • utorak, 01.10.2019.
Niko Kovač posramio Mauricija Pochettina, Tottenham ponižen kao nikada ranije
Foto: EPA

Osim dvoboja između Manchester Cityja i Dinama, odigrano je još pet susreta, a u najzvučnijem dvoboju Bayern je u Londonu uništio, razbio i potpuno ponizio Tottenham svladavši ga s čak 7:2...

Grupa A

Galatasaray - PSG 0:1

U zadnjih nekoliko utakmica pobjede za Parižane je svojim golovima donosio Neymar, ali ga večeras nije bilo i odmah je sve išlo teže. Domaćini su odolijevali napadima PSG-a sve do 52. minute usprkos velikoj dominaciji francuske momčadi.

Otpor Galatasaraya je ipak slomio povratnik od ozljede i veliko ovoljetno pojačanje Parižana Mauro Icardi za 0:1. Taj je rezultat ostao na semaforu do kraja utakmice pa PSG sjeda na prvo mjesto tablice u skupini A sa šest bodova iz dva susreta.

Grupa B

Tottenham - Bayern München 2:7

Niko Kovač i njegov Bayern su protutnjali Londonom u maniri kakva se stvarno rijetko viđa. Tottenham je zabio dva gola, ali ga to nije spasilo od teške sramote od koje će se Mauricio Pochettino teško oporaviti s obzirom na neuvjerljivu formu Spursa u engleskoj ligi.

Prvo poluvrijeme, iako sadržajno, nije nagovještavalo takav rasplet. Štoviše, domaćini su prvi poveli preko Sona u 12. minuti. Tri minute kasnije Bayern poravnava preko Kimmicha. Mreže su mirovale do samog kraja prvog poluvremena kada ove sezone sjajni Lewandowski zabija za 1:2 na asistenciju Sergea Gnabryja.

Ne ističemo Gnabryja i njegovu asistenciju bez razloga. Naime, drugo poluvrijeme je na kraju ispalo privatni show mladog njemačkog reprezentativca. Prvo je u 53. i 55. minuti s dva pogotka riješio pitanje pobjednika, a onda je u zadnjih deset minuta susreta zabio i peti i sedmi pogodak za Bavarce.

Kao kratki intervali Gnabryjeve predstave ugurali su se Harry Kane u 61. minuti iz jedanaesterca za 2:4 te Lewandowski sa svojim drugim pogotkom, a šestim za Bayern u 87. minuti.

Kovač je sa svojom ekipom tako s kamatama naplatio sve sumnje i prepreke u prošloj i ovoj sezoni, a svoju minutažu u trijumfu je dobio i Ivan Perišić koji je u 71. minuti zamijenio Comana.

Crvena zvezda - Olympiakos 3:1

Crvena zvezda je velikim preokretom u drugom poluvremenu protiv Olympiakosa popravila dojam nakon poraza od Bayerna i Partizana te je s 3:1 pobjedom zasjela na drugo mjesto tablice u skupini C.

Prvih 45 minuta je pripalo gostima koji su više prijetili, a dominaciju je okrunio Ruben Semedo pogotkom u 37. minuti susreta za 0:1 na poluvremenu. U 42. minuti žuti karton je dobio Yassine Benzia što će se pokazati kao jedan od ključnih trenutaka utakmice.

Naime, Benzia u 57. minuti dobiva drugi žuti karton i ostavlja Grke s desetoricom na terenu. Takvu priliku je Zvezda objeručke prihvatila pa veću 62. minuti Vulić poravnava rezultat. Nakon toga na scenu stupa Marko Marin i s dvije asistencije rješava utakmicu.

Prvo je u 87. minuti poslužio Milunovića za preokret, a tri minute kasnije asistira i Boakyeu za 3:1 i potvrdu vrlo važnog trijumfa. Zvezda je tako s tri boda na drugom mjestu tablice iza Bayerna, dok Tottenham i Olympiakos imaju tek po bod koji su međusobno podijelili.

Grupa D

Juventus - Bayer Leverkusen 3:0

U skupini D favoriti su bez većih problema opravdali svoje uloge. Uvjerljiviji je bio Juventus na domaćem terenu. Igrači Maurizija Sarrija s lakih su 3:0 svladali gostujući Bayer iz Leverkusena.

Goste je načeo Higuain u 17. minuti, a posao su u drugom poluvremenu dovršili Bernardeschi u 61. minuti i Cristiano Ronaldo dvije minute prije kraja regularnog vremena. Kao što znamo, Mario Mandžukić nije prijavljen za Juventusove utakmice u Ligi prvaka.

Juventus će potvrdu ove pobjede i učvršćivanje mjesta za prolazak u nokaut fazu tražiti kod kuće protiv Lokomotiva iz Moskve, dok će Bayer na putovanje u Madrid u goste Atleticu.

Lokomotiv Moskva - Atletico Madrid 0:2

Atletico je slomio otpor žilavih domaćina tek u drugom poluvremenu, no svejedno im se piše rutinska 0:2 pobjeda i tri boda na kontu. Igrači Diega Simeonea tako su došli do četvrtog boda i poravnavanja s Juventusom.

Najzaslužniji za pobjedu Atletica sa svojim zgoditcima bili su Joao Felix u 48. minuti i Thomas deset minuta kasnije. Svih 90 minuta za Lokomotiv je odigrao Vedran Ćorluka, dok se Šime Vrsaljko još oporavlja od teške ozljede.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Real Madrid2:2Club Brugge
Galatasaray0:1PSG
1PSG 617:2+1516
2Real Madrid 614:8+611
3Club Brugge 64:12-83
4Galatasaray 61:14-132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!