Nogomet

Vragolasti Dennis šokirao Real, Atalanta u nadoknadi upisala novi poraz

Matej Kačan • utorak, 01.10.2019.
Vragolasti Dennis šokirao Real, Atalanta u nadoknadi upisala novi poraz
Foto: EPA

Raniji termin Lige prvaka u 19 sati donio je dvoboje u grupama A i C. Real Madrid je na svom terenu uspio izvući 2:2 nakon što je na poluvremenu gubio s 0:2 dok je Šahtar u Italiji pobijedio Atalantu s 1:2 pogotkom u sudačkoj nadoknadi...

Grupa A: Real Madrid - Club Brugge 2:2

Real Madrid nastavlja s promjenjivom formom dok u Ligi prvaka još traži svoju prvu pobjedu. Ona je izostala i u domaćem ogledu protiv belgijskog Club Bruggea, a igrači Zinedinea Zidanea mogu biti zadovoljni što su uopće osvojili i taj jedan bod.

Iako je Real imao čak 68% posjeda lopte i 27 udaraca, najbolju priliku za ubijanje utakmice i pobjedu na Santiago Bernabeuu su imali gosti. Već u devetoj minuti su gosti šokirali madridskog domaćina. Tau je primio loptu na lijevom krilu u kontri, od tamo je pronašao Emmanuela Dennisa koji se sapliće i nespretno prima loptu, no ona se odbila od njegove lijeve noge u vrata domaćina.

Sudac je pregledavao VAR snimku zbog možebitnog zaleđa Taua prije pogotka, ali su nakon pregledavanja snimke ipak slavili gosti iz Bruggea. Nakon primljenog pogotka trgli su se domaćini, prijetili su Modrić, Varane i Kroos, ali bez učinka.

Novi šok stiže u 39. minuti. Luka Modrić izgubio je jednu loptu na opasnih 30-ak metara od svog gola, a poklon je ponovno iskoristio Dennis. Opet se sapleo ispred Courtoisa, ali opet se snašao i lobom poslao loptu u mrežu Reala za nestvarnih 0:2 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Madriđanima, ali je prije toga Dennis propustio mrtvaca za treći gol Bruggea i potpuno ubijanje utakmice. U 55. minuti Ramos glavom smanjuje na 1:2 nakon ubacivanja Benzeme. Opet se gledao VAR, na prvu je izgledalo kao da je Ramos u zaleđu, ali je pogodak ipak priznat nakon tri minute pregledavanja.

Real je nastavio prijetiti i dominirati u potrazi za preokretom, a nagrada je stigla u 84. minuti. Kapetan Bruggea Ruud Vormer počinio je prekršaj na 30 metara od svojih vrata za koji je dobio svoj drugi žuti karton te mora pod tuš. Taj slobodni udarac izvodi Kroos, a njegova lopta pronalazi glavu Casemira za 2:2.

Brugge se s desetoricom morao zadovoljiti bodom te je do kraja branio rezultat, a Real nije uspio počiniti potpuni preokret pa ovaj sjajan madridski susret završava podjelom bodova. Luka Modrić je odigrao cijeli susret, a obilježila ga je greška za drugi pogodak gostiju. Matej Mitrović je susret propustio zbog ozljede.

Real će prvu pobjedu u Ligi prvaka tražiti u gostima kod Galatasaraya, dok će Brugge dočekati PSG u trećem kolu.

Grupa C: Atalanta - Šahtar 1:2

U Dinamovoj skupini C svoj su susret odigrali poraženi u prvom kolu. Atalanta je na Maksimiru teško stradala s 4:0, dok je Šahtar kod kuće izgubio od Manchester Cityja s 0:3. Oboje su tako u ovom susretu tražili povratak na pobjednički kurs i popravljanje dojma.

Početak je pripao domaćinima koji svoje utakmice u Ligi prvaka igraju u Milanu. U 14. minuti suđen je jedanaesterac za Atalantu nakon prekršaja Kryvtsova. Odgovornost je preuzeo Josip Iličić, ali njegov udarac brani Pyatov.

14 minuta kasnije Mario Pašalić je pogodio vratnicu, a lopta se odbija do Hansa Hateboera koji pronalazi Duvana Zapatu, a ovaj zabija za vodstvo domaćina.

Šahtar je izjednačio u 41. minuti preko Juniora Moraesa na asistenciju Alana Patricka. Potpuni preokret gostiju iz Ukrajine kompletirao je Solomon u petoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1:2. Mario Pašalić je odigrao cijelu utakmicu za sastav iz Bergama.

Atalanta će nakon dva poraza u Manchester dok će Šahtar u borbi za drugo mjesto skupine dočekati Dinamo.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Real Madrid2:2Club Brugge
Galatasaray0:1PSG
1PSG 617:2+1516
2Real Madrid 614:8+611
3Club Brugge 64:12-83
4Galatasaray 61:14-132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shime sa planine01.10.2019. u 22:01
    Da je Luka najbolji igrac na svijetu, to nam je prodala FIFA za pobjedu Francuza u finalu. Luka je fenomenalan igrac i pokazao je to i veceras ali uz njegove tipicne greske. Luka ne zna pucati na gol, Ne usudi se, a kada se usudi, 9 puta od 10 je izvan vratnica. Da bi bio najbolji igrac na svijetu... [više na forumu]
    Shime sa planine