Nogomet

Lyon nakon dugo vremena upisao pobjedu, favoriti dominirali u grupi H

Matej Kačan • srijeda, 02.10.2019.
Lyon nakon dugo vremena upisao pobjedu, favoriti dominirali u grupi H
Foto: EPA

U srijedu navečer u Ligi prvaka odigrane su četiri utakmice u skupinama G i H, a s tri pobjede su uspješniji bili gosti. Jedinu domaću pobjedu upisao je Zenit s 3:1 protiv Benfice...

Grupa G

Leipzig - Olympique Lyonnais 0:2

Leipzig je u prvom kolu svladao Benficu, ali je propustio šansu za potvrditi tu pobjedu i izbiti na čelo tablice u grupi G. U Njemačkoj je gostujuću pobjedu upisala ekipa Lyona.

Leipzig je imao veći posjed i više udaraca, ali se Timo Werner pošteno ispromašivao. Domaćin je za promašaje kažnjen po jednom u svakom poluvremenu. U prvom dijelu krvnik je bio Depay, dok je pobjedu u 65. minuti potvrdio Terrier.

Lyon je postigao još jedan pogodak, ali je slavlje pokvarilo zaleđe Memphisa Depaya u 41. minuti. Lyon je s ovom pobjedom uzeo četvrti bod te se popeo na drugo mjesto tablice, dok je Leipzig treći s tri boda.

Zenit - Benfica 3:1

Benfica još nema ni bod u dvije utakmice Lige prvaka. Nakon poraza od Salzburga, igrači portugalskog velikana poraženi su i u Sankt Peterburgu od domaćeg Zenita s 3:1. Zenit je svoje šanse iskoristio i s četiri boda je poravnat na vrhu tablice s Lyonom.

U prvom poluvremenu prezentiran je vrlo atraktivan nogomet, šanse su frcale na obje strane, ali je samo jedna lopta završila u mreži. Artem Dzjuba je u 22. minuti doveo Zenit u vodstvo od 1:0 koje je na semaforu stajalo i na poluvremenu.

Drugih 45 minuta donijeli su konačno rješenje susreta. U 70. minuti Ruben Dias šalje loptu u svoja vrata za 2:0, a pogodak je priznat nakon pregledavanja VAR snimke. Samo sedam minuta kasnije već je 3:0, poentirao je Azmoun nakon sjajnog slaloma.

Već u 80. minuti Zenit je postigao i četvrti gol, ali ovaj put im sudac nije naklonjen Azmounov drugi pogodak je poništen zbog zaleđa. Do kraja utakmice tek je Raul de Tomas stigao smanjiti rezultat na 3:1.

Benfica će prve bodove tražiti na svom terenu protiv Lyona, dok će Zenit u goste kod Leipziga po nove bodove u borbi za nokaut fazu.

Grupa H

Lille - Chelsea 1:2

Lille Domagoja Bradarića još traži prvi bod u Ligi prvaka. Nakon poraza od Ajaxa pružili su vrlo dobar otpor Chelseaju, ali su igrači Franka Lamparda ipak uspjeli uzeti svoju prvu pobjedu.

Chelsea je dominirao posjedom, ali su se udarci ravnomjerno raspodijelili na obje strane. Tammy Abraham je zabio za vodstvo londonske ekipe u 22. minuti, a sudac Kulbakov je priznao pogodak nakon što je VAR pokazao da zaleđa nije bilo.

Samo desetak minuta kasnije Lille izjednačava, strijelac je Osimhen iz kornera. Nakon izjednačenja su za Chelsea prijetili Alonso i Jorginho, ali bez uspjeha pa se na odmor odlazi s izjednačenih 1:1.

Drugi dio donio je nastavak podjednakog susreta. Prilika je bilo na obje strane, ali ipak svoju šansu koristi Willian iz voleja za pobjedu i veliko slavlje Chelseaja.

Bradarić je utakmicu odgledao s klupe, a Mateo Kovačić je dobio sitnu minutažu. U 87. minuti je zamijenio Mounta.

Valencia - Ajax 0:3

Prošlogodišnji polufinalist Ajax nastavlja s dobrim predstavama i u ovogodišnjem izdanju elitnog europskog natjecanja. Druga pobjeda i šesti bod su upisani kod Valencije koja muku muči s internim problemima i nedavnom promjenom trenera.

Valencia je više prijetila i dominirala u prvom dijelu, no goste u vodstvo dovodi Ziyech već u osmoj minuti. Šesnaest minuta kasnije Edson Alvarez je počinio prekršaj u kaznenom prostoru Ajaxa, ali je udarac s bijele točke promašio Dani Parejo. Poslao je loptu iznad grede te je tako propustio poravnati rezultat.

Kazna je stigla niti deset minuta kasnije. Promes je primio dodavanje Donnyja van de Beeka te je odmah poslao loptu u mrežu domaćih za 0:2.

U drugom dijelu domaćini nisu uspjeli zatresti mrežu Ajaxa i učiniti utakmicu zanimljivom, a susret je rezultatski potpuno ubio van de Beek u 67. minuti za konačnih 0:3.

Valencia koja ima ista tri boda kao i Chelsea će u sljedećem kolu u goste kod Lillea, dok će Ajax pokušati nastaviti niz nepobjedivosti protiv Chelseaja kod kuće.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zenit3:1Benfica
RB Leipzig0:2Lyon
1RB Leipzig 610:8+211
2Lyon 69:8+18
3Benfica 610:11-17
4Zenit 67:9-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!