Nogomet

Šokantna utakmica u Liverpoolu pripala Redsima, Luis Suarez okrenuo protiv Intera

Jan Šneler • srijeda, 02.10.2019.
Šokantna utakmica u Liverpoolu pripala Redsima, Luis Suarez okrenuo protiv Intera
Foto: EPA

Kompletirano je drugo kolo Lige prvaka, a iznimno uzbudljivo bilo je na Anfieldu gdje je autsajder Salzburg umalo šokirao aktualnog prvaka Europe...

Nakon jučerašnjeg bogatog dana u Ligi prvaka, ne možemo reći da smo nezadovoljni količinom svega što smo vidjeli danas. Bilo je iznenađujućih rezultata, iznenađenja i preokreta. Također, vidjeli smo i hrabru igru Salzburga koji je mogao iznenaditi Liverpool.

Skupina E

Nakon potopa protiv Salzburga, mnogi su Genku prognozirali novi debakl protiv opasnog i ofenzivnog Napolija. Talijani su u prvom kolu svladali aktualnog europskog prvaka Liverpool i očekivalo se kako će bez većih problema svladati uzdrmane Belgijce.

Napoli je imao dobrih prilika u prvom dijelu. Na velikim mukama je bio domaći vratar, a Arkadiusz Milik i Jose Callejon pogađali su okvir vrata. Genk se nije previše branio, nastojali su i oni nešto kreirati i nekoliko puta opasno zaprijetili, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku Napoli opet bolji, iako je velik problem napuljske momčadi bila nepreciznost. Genk je u nastavku susreta mogao potpuno šokirati goste, ali Ianis Hagi je u kasnoj fazi susreta malo promašio vrata.

Liverpool je nakon poraza od Napolija morao napraviti dobar rezultat na svom terenu protiv Salzburga. Krenulo je sjajno za Redse. Počeli su ofenzivno, kao što se očekivalo i imali od početka nekoliko odličnih prilika. U devetoj minuti lijepu akciju Roberta Firmina i Sadija Manea, Senegalac je okrunio vodećim pogotkom.

Malo kasnije, u 25. minuti Trent Alexander-Arnold sjajnom loptom po podu pronalazi natrčalog Andrewa Robertsona koji pogađa za 2:0. Gosti se nisu isključivo branili nego su pokušali nešto i kreirati, no u prvom dijelu susreta nisu imali šanse. U 36. minuti Mohamed Salah koristi nepažnju obrane i vratara Salzburga te zabija za nedostižnih 3:0.

Ili se bar činilo nedostižnih. Malu nadu gostima daje Hee-Chan Hwang sjajnim udarcem u 39. minuti. U nastavku Liverpool pada u igri, a Salzburg samo raste. Krenulo je s Takumijem Minaminom u 56. minuti koji iz teške pozicije pogađa za 3:2. Četiri minute kasnije, šok na Anfieldu. Minamino šalje loptu u peterac, Joe Gomez kasni u zatvaranju, a Erling Haland pogađa za izjednačenje.

Prilike su se nastavile redati. Mogao je Salzburg i povesti, a Liverpool je također imao nekoliko zicera. Ipak, u 69. minuti Salah koristi grešku obrane i silovito pogađa za konačnih 4:3. Salzburg je još pokušao do kraja izjednačiti, ali bez uspjeha.

Skupina F

Slavia Prag pokazala je prošle sezone koliko je ozbiljna momčad, a to definitivno potvrđuje u vrlo teškoj skupini Lige prvaka. Sjećate se snimke direktora Slavije kako se smiju kada su vidjeli protivnike u Ligi prvaka. Česi su se odlično postavili protiv Intera, umalo slavili, a i danas protiv Borussije Dortmund su bili sjajni.

Vratar Borussije Dortmunda Roman Burki bio je u velikim problemima, imao je puno više posla no što je očekivao i njegova je velika zasluga što Slavia nije došla do gola. Borussia je povela u 35. minuti preko Achrafa Hakimija, ali vidjelo se kako Slavia nije pokleknula.

Nastavili su domaći prijetiti u nastavku susreta, ali na njihovu žalost bezuspješno. Potvrdu pobjede Borussiji je donio Hakimi svojim drugim golom u 89. minuti. Slavia je zaslužila pogodak, ali nažalost danas nisu bili dovoljno precizni.

Barcelona je u velikim problemima i to nije tajna. Problemi unutar momčadi postoje, narušeni su odnosi igrača i Uprave i sve je izglednije kako će ovo biti teška sezona za Katalonce. Nakon samo tri minute susreta, Inter je došao do vodstva preko Lautara Martineza koji je sjajno pogodio mrežu Marc-Andre ter Stegena.

U nastavku susreta, Barcelona pritišće puno jače, Inter se bio primoran više zatvoriti i u 58. minuti Luis Suarez lijepo pogađa s ruba šesnaesterca za 1:1. Antonio Conte bio bi zadovljan tim rezultatom na kraju susreta, iako bi značilo da imaju dva boda iz dvije utakmice. Ipak, Urugvajac u dresu Barcelone pobrinuo se da njegova momčad nakon dva kola drži drugo mjesto s četiri boda. Asistirao je Lionel Messi, a Suarez donio pobjedu Barceloni. Ivan Rakitić cijeli susret proveo je na klupi za pričuve, dok je Marcelo Brozović odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Genk0:0Napoli
Liverpool4:3Salzburg
1Liverpool 613:8+513
2Napoli 611:4+712
3Salzburg 616:13+37
4Genk 65:20-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!