Nogomet

Hakimi iskažnjavao promašaje Slavije, Napoli i Genk bez pogodaka u Belgiji

Matej Kačan • srijeda, 02.10.2019.
Hakimi iskažnjavao promašaje Slavije, Napoli i Genk bez pogodaka u Belgiji
Foto: EPA

Srijedu u Ligi prvaka u ranijem su terminu otvorili susreti skupina E i F. U Pragu je Borussia pobijedila s 2:0 usprkos dobroj predstavi domaćina, dok su Genk i Napoli bez pogodaka podijelili bodove...

Slavia Prag - Borussia Dortmund 0:2

Navijači praške Slavije sigurno nisu bili presretni kad je njihov klub izvučen u "skupinu smrti" s Barcelonom, Interom i Borussijom Dortmund, ali mogu biti sretni predstavama Slavije u društvu renomiranih suparnika. Nakon što su u prvom kolu otkinuli bod Interu, kod kuće su protiv Borussije većinu susreta bili ravnopravan, pa čak i bolji suparnik.

Slavia je u prvom poluvremenu bila konkretnija, imala je šest udaraca nasuprot dortmundskih četiri, a propustila je i tri velike prilike. Masopust, Stanciu iz slobodnjaka i Kudela glavom su bili blizu pogotka, ali bez konkretne nagrade.

Kako to obično u nogometu biva, kad ne zabiješ stigne te kazna. Kazna je stigla u obliku Hakimija koji je u 35. minuti sam prošao preko pola terena s loptom po desnom boku, a kad je ušao u šesnaesterac odlučio se za driblanje umjesto dodavanja za Sancha. To mu se isplatilo jer je nakon predriblavanja jednog igrača i golmana Slavije zabio pogodak za vodstvo gostiju.

U drugom poluvremenu Slavia je još više pritisnula. Svjesni činjenice da više nemaju što izgubiti, domaći igrači su jurnuli naprijed te su od 45. do 80. minute natukli čak sedam udaraca uz 60% posjeda lopte. Opet su imali dvije dobre šanse, ali Tecl i Ševčik nisu imali sreće.

Nakon promašenih šansi domaćina opet smo vidjeli istu sliku kao i u prvom dijelu. Opet je stigla kazna i opet u liku Hakimija koji u 89. minuti udvostručava vodstvo Borussije. Slavia se časno borila i sigurno su zaslužili barem bod, ali ipak Borussia uzima puni plijen te s vrha tablice čeka rasplet između Intera i Barcelone.

Genk - Napoli 0:0

Nakon sramote u prvom kolu skupine E protiv Salzburga Genk je odigrao puno bolje, dok je Napoli nakon velike 2:0 pobjede protiv Liverpoola odigrao puno lošiju utakmicu. Našli su se tako na sredini te su odigrali sadržajnu i izjednačenu utakmicu, ali ipak bez pogodaka.

U prvom poluvremenu su suparnici izmijenili 18 udaraca, po devet sa svake strane, a konkretnije šanse je imala momčad Carla Ancelottija. Prijetio je prvo Callejon, a nakon toga Milik propušta tri prilike za pogodak pa se na poluvrijeme odlazi s nulom.

Drugim dijelom utakmice ipak su zagospodarili Napolitanci, ali nisu ni domaćini bili bez šanse. Izgledne prilike propuštali su Callejon i Koulibaly na jednoj strani, a Hagi na drugoj pa utakmica završava podjelom bodova uz najnepopularniji rezultat u nogometu.

Genk tako još nema pobjedu u ovogodišnjoj Ligi prvaka, a teško će do nje i u trećem kolu u kojem moraju igrati s Liverpoolom. Napoli će nove bodove tražiti u Salzburgu.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Genk0:0Napoli
Liverpool4:3Salzburg
1Liverpool 613:8+513
2Napoli 611:4+712
3Salzburg 616:13+37
4Genk 65:20-151

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!