Nogomet

Unitedova agonija u gostima se nastavlja, večer remija u skupinama J, K i L

Matej Kačan • četvrtak, 03.10.2019.
Unitedova agonija u gostima se nastavlja, večer remija u skupinama J, K i L
Foto: EPA

Raniji termin drugog kola Europa lige donio je pet susreta u skupinama J, K i L. Jedina iznimka je bio susret Astane i Partizana koji je odigran u popodnevnom terminu. Na kraju je jedina utakmica s pobjednikom bila susret Besiktasa i Wolverhamptona...

Grupa J

Bašakšehir - Borussia M'gladbach 1:1

I nakon drugog kola ni Bašakšehir ni Borussia Mönchengladbach nemaju pobjedu. Oboje su u prvom kolu izgubili s 4:0, a sada su odigrali dva potpuno izjednačena poluvremena za neriješen rezultat i potpuno poravnanje na tablici.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno, udarci su se podijelili u uravnoteženih 6:7 u korist M'gladbacha uz nešto veći posjed lopte. Ipak, u prvih 45 minuta pogodaka nismo vidjeli.

Edin Višća dovodi domaćina u vodstvo u 55. minuti, a takav je rezultat ostao do sudačke nadoknade. Već su domaći navijači polako planirali večerašnje slavlje, ali onda Patrick Hermann spašava Borussiju u prvoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1:1.

Wolfsberger - Roma 1:1

Slično utakmici u Turskoj, i u Austriji se sve odigralo tako da Wolfsberger i Roma ostanu potpuno izjednačeni na tablici, i po bodovima i po gol razlici. Nakon uvodnih 4:0 pobjeda, večeras su vodeći u skupini J odigrali miroljubivih 1:1.

Roma je ipak ta koja može više žaliti za ovim rezultatom, po imenu i staturi je bila veliki favorit ove skupine i susreta. To su igrači Vučice i opravdali dominacijom u posjedu i udarcima, ali je samo jedna lopta završila u mreži Koflera.

Taj je pogodak djelo Leonarda Spinazzole koji je glavom u 27. minuti zabio pogodak za 0:1 koji su stajali na semaforu i na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme donijelo je pogodak za izjednačenje, i to kakav. Michael Liendl je lijepo opalio van šesnaesterca te je lopta odsjela u gornjem lijevom kutu. Nakon pogotka je Roma prijetila još dva puta, ali rezultat ostaje na 1:1.

Nikola Kalinić je odigrao svih 90 minuta u napadu rimskog kluba, ali bez konkretnijeg učinka.

Grupa K

Bešiktaš - Wolverhampton 0:1

I u grupi K je izgledalo kao da će obje utakmice završiti remijem, ali je Boly spasio stvar za gostujući Wolverhampton te je tako ostavio domaći Bešiktaš praznih ruku.

Wolvesi moraju biti sretni sa sva tri boda s obzirom na činjenicu da u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac prema vratima Bešiktaša. Pritisnuli su Wolvesi u drugom dijelu, imali su dvije-tri prilike, a za domaćine je dobro priprijetio Domagoj Vida glavom nakon slobodnog udarca u 68. minuti.

Mreže su mirovale do sudačke nadoknade kada Boly zabija na ubačaj Nevesa za 0:1 i slavlje engleske momčadi koja se tako iskupila za poraz od Brage. Bešiktaš je i dalje bez boda u skupini K.

Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za poražene domaćine.

Braga - Slovan Bratislava 2:2

Najefikasniju utakmicu u ove tri skupine gledali smo u Portugalu. Braga je bila veliki favorit po kladionicama, ali je Slovan uz malu pomoć Braginih igrača učinio pravo malo iznenađenje te uzima bod iz Portugala.

Braga je dominirala i držala loptu u nogama, ali je Bruno Viana odlučio sam riješiti susret. Viana dao, Viana uzeo pa je tako isti igrač zabio za vodstvo Brage u 31. minuti, ali i autogol u 87. minuti za veliki Slovanov bod.

Prvo izjednačenje za Slovan djelo je Šporara koji nije zabio jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, ali je iz odbijanca uspješniji za 1:1. Galeno je u 63. minuti vratio Bragu u vodstvo, ali već spomenuti Viana sve vraća na početak za konačnu podjelu bodova.

Marin Ljubičić je dobio 23 minute u ovom remiju, u 68. minuti je zamijenio De Kampsa.

Grupa L

AZ Alkmaar - Manchester United 0:0

Ole Gunnar Solskjaer i njegovi igrači ne mogu pobijediti u gostima ma što god učinili. Na trijumf van Old Trafforda se čeka još od proljeća i PSG-a, a novu jalovu partiju su igrači Uniteda odigrali u Haagu.

AZ svoje domaće utakmice igra u Haagu, a na "domaćem" terenu su većinu susreta bili bolji protivnik. Trener Slot i njegovi igrači se mogu pohvaliti da su barem dojmom nadigrali United, pa bila to i samo ljuštura slavnog imena.

Domaćini su poveli u 11. minuti, ali je pogodak poništen radi zaleđa. Najbolju šansu prvog poluvremena je imao mladi Mason Greenwood, ali njegov udarac blokira Ron Vlaar.

Drugo poluvrijeme preuzeo je AZ, imali su nizozemski igrači nekoliko šansi, a najbolju priliku Uniteda u drugom poluvremenu je potrošio Jesse Lingard. Mreže su ipak mirovale tijekom cijelih 90 minuta pa AZ upisuje svoj drugi remi dok se United s četiri boda izjednačio na vrhu tablice s beogradskim Partizanom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!