Nogomet

Martinelli i Malen zabijaju kao na traci, Arsenal i PSV nemilosrdni

Branimir Korać • četvrtak, 03.10.2019.
Martinelli i Malen zabijaju kao na traci, Arsenal i PSV nemilosrdni
Foto: EPA

Odigrani su susreti i u skupinama D, E i F, a najuvjerljiviji bili su Arsenal i PSV koji su pregazili Standard iz Liegea i Rosenborg...

Skupina D

Rosenborg - PSV 1:4
Sporting - LASK 2:1

PSV je upisao visoku pobjedu u gostima kod Rosenborga koji je stradao 4:1. Sve što je išlo u okvir gola, završilo je u mreži, gosti su potpuno nadjačali domaćina i zasluženo su slavili.

Pitanje pobjednika riješili su već u prvom poluvremenu. Već u 14. minuti Pablo Rosario doveo je PSV u vodstvo da bi u 38. minuti pomogao Birger Meling koji je poslao loptu u svoju mrežu nakon ubačaja Dumfriesa. Sve to nije moglo proći bez nezadrživog Donyella Malena koji je povisio na 3:0. U drugom dijelu Samuel Adegbenro poslao je odbijanac u mrežu za smanjenje na 1:3, ali deset minuta prije kraja Malen svojim drugim golom zaključuje priču.

Sporting je uz dozu sreće stigao do pobjede protiv LASK-a 2:1. Gosti su igrali jako dobro, imali pregršt prilika, ali Sporting je ipak uspio napraviti preokret i doći do pobjede.

Marko Raguž donio je prednost LASK-u, ali u nastavku susreta Luiz Phellype i Bruno Fernandes međusobno su si asistirali za preokret. Petar Filipović kod LASK-a je odigrao cijelu utakmicu.

Rezultati by SofaScore

Skupina E

Celtic - Cluj 2:0
Lazio - Rennes 2:1

Celtic je potpuno zasluženo odnio pobjedu protiv Cluja. Slavio je 2:0 u susretu u kojem je bio puno bolji protivnik i mogao je do pobjede i lakše i uvjerljivije slaviti.

Mrežu gostiju načeo je u 20. minuti, a strijelac je bio Odsonne Edouard, nizale su se prilike, ali tek u 59. minuti stigao je novi pogodak. Ovaj put Mohamed Elyounoussi povisio je na 2:0.

Damjan Đoković igrao je do 81. minute.

Lazio je preokretom stigao do pobjede protiv Rennesa s 2:1. Bio je to posve izjednačen meč, a Simone Inzaghi povukao je odličan potez uvođenjem Luisa Alberta koji je pomogao na putu do pobjede.

Rennes je vodio golom Jeremyja Morela od 55. minute, ali prvo u 63. Sergej Milinković-Savić poravnava, a zatim Ciro Immobile zabija za pobjedu.

Rezultati by SofaScore

Skupina F

Arsenal - Standard Liege 4:0
Guimaraes - Eintracht 0:1

Standard se nije mogao nositi s Arsenalom, a briljantnu utakmicu igrao je mladi Martinelli koji je nakon dva gola Nottinghamu, zabio još dva gola Standardu i osigurao Arsenalu pobjedu.

Uz sjajnog Martinellija, po jedan gol dodali su Willock i Dani Ceballos . Arsenal zasad u Europi gura odlično, no tek ga čekaju kasnije izbiljni protivnici, Eintracht je to bio, ali Standard je dosta skroman.

Upravo je Eintracht slavio u drugom kolu i to u gostima kod Vitorije Guimaraes koju je svladao 1:0.

Obite N'Dicka je bio jedini strijelac i to nakon ubačaja iz kornera gdje je bio najviši u skoku.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!