Tenis

Zverev i Medvedev u borbi za titulu u Šangaju

Mihaela Bradovski • subota, 12.10.2019.
Zverev i Medvedev u borbi za titulu u Šangaju
Foto: EPA

U finalu turnira u Šangaju očekivano će se sastati Daniil Medvedev i Alexander Zverev. Medvedev je svladao Stefanosa Tsitsipasa, a Zverev je bio bolji od Mattea Berrettinija...

Igrati protiv Daniila Medvedeva već mjesecima malo kome je zabavno. Sjajni Rus redom ruši sve protivnike osim Rafe Nadala. Od Wimbledona ima samo tri poraza, jedan protiv Nicka Kyrgiosa i dva protiv Nadala. U svim ostalim mečevima upisao je pobjedu.

Medvedev igra sjajan tenis, najbolji u karijeri i vjeruje kako može još napredovati. Ovdje je svladao Stefanosa Tsitsipasa u polufinalu s dva puta po 7:5 čime je još jednom došao do finala.

Od ožujka prošle godine, protiv Tsitsipasa je igrao pet puta i upisao je svih pet pobjeda. Prošle godine svladao ga je u Miamiju, na US Openu i u Baselu, a ove godine bio je bolji u Monte Carlu i sada u Šangaju.

U finalu će igrati protiv Alexandera Zvereva koji je u dva seta svladao Mattea Berrettinija sa 6:3, 6:4. Zverev je ove sezone igrao u dosta nestalnoj formi, ali u zadnje vrijeme je opet podignuo razinu igre i sada će on pokupšati zaustaviti sjajnog Rusa.

Protiv Berrettinija nije imao nikakvih problema i slavio je za manje od 70 minuta igre.

Šangaj, polufinale:
Daniil Medvedev (Rusija, 3) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 6) 7:5, 7:5
Alexander Zverev (Njemačka, 5) - Matteo Berrettini (Italija, 11) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!