Nogomet

Dalić: "Osim suspendiranog Brozovića možda ćemo zamijeniti još dvojicu igrača, ali obranu neću mijenjati"

Branimir Korać, hns.family • subota, 12.10.2019.
Dalić: "Osim suspendiranog Brozovića možda ćemo zamijeniti još dvojicu igrača, ali obranu neću mijenjati"
Foto: Pixsell

Hrvatska u nedjelju u Cardiffu igra protiv Walesa. Nakon sjajnog nastupa u Splitu, u Walesu će imati priliku potvrditi plasman na Europsko prvenstvo...

Zlatko Dalić najavljuje kako će ipak povući nekoliko izmjena u odnosu na dvoboj u Splitu protiv Mađarske. Izvjesno je da Marcelo Brozović neće igrati, on je suspendiran zbog kartona i već se zaputio u Milano.

"Osim suspendiranog Brozovića možda ćemo zamijeniti još dvojicu igrača, ali obranu neću mijenjati. Naći ćemo najbolje rješenje jer smo svjesni da nekoga moramo odmoriti, vodeći računa da nam se ne ponovi Azerbajdžan. Bilo bi lijepo sve riješiti u Walesu, da nemamo te male brige i nervoze još mjesec dana. Na korak smo do cilja, imamo dvije meč-lopte."

Wales nikako neće podcijeniti, pokazali su Velšani i u Osijeku da su iznimno neugodan protivnik.

"Itekako poštujemo Wales, u Osijeku smo imali puno problema s njima i teško pobijedili. Njima igra samo pobjeda, osjećat će pritisak, ali svatko tko ima Balea u momčadi zaslužuje poštovanje - tim više što imaju i brojnih drugih dobrih igrača, uključujući i poletnu mladost poput Jamesa. Nikoga nećemo podcijeniti. Upozoreni smo u Budimpešti i Bakuu, to ne smijemo ponoviti."

Hrvatska nema potrebe za srljanjem.

"Nema potrebe srljati, ali ne znamo se braniti bunkerom, ne mogu to tražiti od ovako kvalitetnih igrača. Faza obrane bit će jako važna, tu ne smijemo pokleknuti, a dobra obrana omogućit će nam kretanje prema naprijed. Ne možemo očekivati dominaciju i posjed lopte jer Velšani su Slovačkoj 17 puta pucali prema vratima."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!