Košarka

Premijerka Power rankings, tjedan treći: Odvajanje u vrhuški

Matej Kačan • srijeda, 16.10.2019.
Premijerka Power rankings, tjedan treći: Odvajanje u vrhuški
Foto: Pixsell

Utorak je vrijeme za nove Power Rankingse, a uz treće kolo ide i dvoboj Cibona - Zadar koji smo prošli tjedan ostali dužni. Imamo i mali novitet, u zagradama kraj svake ekipe stoji prošlotjedni ranking, a na dnu poveznice za prva dva izdanja. Bez duljenja, ajmo redom...

Vrhuška

1. Cibona (2.)

S drugog na prvo mjesto je skočila Cibona, i to pobjedom nad direktnim konkurentom Zadrom te uvjerljivim trijumfom kod Dubrave. Bilo je silovito i uvjerljivo i zaslužuje odvajanje na vrhu, Cibona je jednostavno bila bolje vođena ekipa i uzela je ponuđeno. U ABA ligi je to zasad druga priča, ali to nas ne zanima. Uvjerljiva pobjeda nad glavnim rivalom zaslužuje prvo mjesto, a ono je potvrđeno uvjerljivo protiv Dubrave.

2. Zadar (1.)

Zadar ne igra dobro i već se u Krešinoj dvorani naveliko čuju uzvici nezadovoljstva te traženje odlaska uprave kluba i trenera Nazora. Poraz od Cibone i ABA domaća sramota protiv Krke posebno bole, ali ipak vrijedi notirati uvjerljivo slavlje nad potentnom momčadi Vrijednosnica kod kuće. Osječani su dobrano zapaprili i Ciboni, a Zadar to kod kuće nije dao te se ipak zadržao u vrhu domaće ljestvice kad već u ABA gledamo crnilo.

I dalje ojačana sredina

3. Split (5.)

Kad hoćeš izliječiti frustracije, igraj sa Škrljevom. Splićani su već treća ekipa koja se iskalila nad riječkim zelenima i uvjerljiva pobjeda im je uz ostale rezultate dovoljna za povratak na treće mjesto, ali za povratak u prvi bubanj vrhuške će im trebati još uvjerljivih izdanja. Za sad stoje kao prvi među jednakima. Vrijedi notirati Baju koji nastavlja s konstantno dobrim izdanjima.

4. Gorica (6.)

Igrači Josipa Sesara nastavljaju s izrazito uzlaznom formom. Nakon slabog početka protiv Splita pa oporavka s Alkarom, na Baldekinu je Gorica odigrala za sad najbolju partiju sezone. Puno trke, kombinatorike i momčadske košarke je bilo previše za veteranima pogonjenu Šibenku. Gorica igra jako lijepo i momčadski, a uz prošlo kolo istaknutog Vraneša koji je ponovio jako dobru partiju povukao je i Majcunić. Puno tu igrača vrijednih pažnje ima i kraj Gorice stavljamo plus kao zalog za daljnji rast na našoj listi.

5. Zabok (3.)

I dalje je Zabok vrijedan pažnje, ali se tako poklopilo kolo pa ovaj tjedan leži na petom mjestu. Nisu igrači Ivana Tomasa prvi koji će u vrućem Sinju kod Alkara polomiti zube, ali onakav raspad u posljednjoj dionici se ne bi smio događati. Dajemo Zabočanima povjerenje koje će morati opravdati u vrlo zahtjevnoj utakmici protiv Šibenke kod kuće.

6. Šibenka(4.)

Dobro su Šibenčani izgledali u prva dva kola i 2-1 omjer ne izgleda loše, ali kod kuće baš ne smiješ dopustiti da te ovako netko razbije, eventualno Cibona ili Zadar. Gorica ipak nije ta klasa ekipe, a opet su Nakić, Vladović i Dašić bili kompletno zaustavljeni. Vratio se Šarić, a valjda će i Cobb odigrati nešto pa da dežurni krivci dobiju malo pomoći.

7. Vrijednosnice Osijek (7.)

Osječani su doživjeli brutalan šamar u Zadru i omjer 1-2 je slabiji od Alkarovog, ali treba reći da ni raspored ne mazi Slavonce. Nezgodno je u prva tri kola ići u goste i Zadru i Ciboni. Kao što smo i prošli put rekli, ovaj Osijek će daleko koliko će Lovre Bašić biti dobar, a Bašić je u Zadru bio grozan. Jedini vrijedan spomena je Ćorić u prvom poluvremenu, a sve ostalo će se nastojati zaboraviti.

8. Alkar (8.)

I Alkar ostaje na svom osmom mjestu, ali su Sinjani pobjedom nad Zabokom odradili skok u klasu više pa ih nema među fenjerašima i plebejcima. Mogli bi reći da je ovo 7a. jer Osijek nije toliko bolji, ali neka za sad stoji ovako uz tendenciju skoka. Po imenima jedna od siromašnijih ekipa dobro je vođena rukom Damira Milačića, a svakom prilikom se koristi poznati sinjski domaći parket. Valja posebno podcrtati mlađahnog Praliju koji je s 20 poena i sedam skokova srušio Zabočane.

Fenjeraši

9. Dubrava Furnir (10.)

Oni su svoj posao za skok s dna odradili prošli tjedan i nema ih smisla dirati. Poraz od Cibone ionako je očekivao svatko, a oni koji su prošli tjedan bili ispred njih niti ne zaslužuju tu ostati i ovaj tjedan. Možda je mogao poraz biti i s manjom razlikom, ali bar se Dubrava držala u prvih deset minuta.

10. Sonik Puntamika (12.)

Hip hip hura! Sonik pogonjen domaćim momcima uzeo je prvu pobjedu, makao se s dna i na isto to dno zakačio direktne konkurente. Prava tri u jedan vrijedna pobjeda. Poslušali su nas u stožeru puntamiške ekipe više je ovlasti dobio Jukić koji je i najzaslužniji za veliku pobjedu nad Hermesom. Sjajan je bio i Juraj Segarić koji je grozan 5/14 šut nadomjestio s 13 asistencija.

11. Škrljevo (9.)

I dalje ništa dobroga nemamo za reći o Škrljevu. Nakon gaženja kod Zadra i šamara od Dubrave na riječkoj lešini se pogostio i Split za pumpanje morala, a usput je Škrljevo zgaženo i u Alpe Adria Kupu. Posebno oko je na ovoj ekipi sljedeći tjedan protiv Alkara. Izostane li pobjeda, pali alarm.

12. Hermes (11.)

Domaća utakmica sa Sonikom na papiru zvuči kao idealna šansa za uhvatiti dobar ritam, ali igrači Gordana Zadravca su i tu priliku propustili. Blijeda obrambena partija i primljenih 88 poena ne zaslužuju ništa bolje od zakucavanja na samo dno Rankingsa.

Prošla izdanja Rankingsa:

Prvi tjedan

Drugi tjedan

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!