Nogomet

David Čolina: "Monaco mi ne nedostaje, nadamo se tituli"

Matej Kačan • četvrtak, 17.10.2019.
David Čolina: "Monaco mi ne nedostaje, nadamo se tituli"
Foto: Pixsell

Lijevi bek Hajduka David Čolina debitirao je za U-21 hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nedavnim ogledima s Mađarskom i San Marinom, a za Dalmatinski portal je progovorio o iskustvima iz reprezentacije, ali i o Hajduku...

David Čolina je protiv mlade reprezentacije Mađarske debitirao s novim izbornikom Igorom Bišćanom, a protiv San Marina u kvalifikacijama je odigrao svih 90 minuta.

"Sretan sam što je izbornik prepoznao moj potencijal i što sam dobio priliku zaigrati za mladu reprezentaciju. Kao sljedeću stepenicu vidim A selekciju i to mi je poticaj da radim još i više. Velika je konkurencija u reprezentaciji na lijevom boku. Tu su Bradarić, Sosa, u A selekciji je Barišić. Tu su još i Dolček, Melnjak...", istaknuo je Čolina za Dalmatinski portal.

Čolina je ovog ljeta Monaco zamijenio Hajdukom, a dojmovi o Splitu i Hajduku vrlo su pozitivni.

"Navikao sam u Monacu na toplu klimu. Odlično sam se snašao, svi su me super prihvatili. Atmosfera, navijači, suigrači, rezultati, sve u Hajduku trenutno ne može biti bolje. Mislim da nisam mogao proći bolje nego s izborom Hajduka. Nadam se da ću uz napredak u budućnosti biti sve bolji i bolji. Split je mali i lako se navikneš na grad. Monte Carlo mi baš i ne nedostaje, a Monaco pogledam tu i tamo kad stignem. Vidim da im ne ide baš, promijenili su dosta ekipe."

Lijevi bočni je odmah po dolasku pretrpio ozljedu, a u Hajduku ga je dočekalo dosta bivših Dinamovaca. Za njih je svakako posebna utakmica bila poljudski susret koji je Hajduk dobio s 1:0.

"Preskočio sam nekoliko utakmica zbog istegnuća zadnje lože, to je posljedica manjka minuta od prošle sezone. Protiv Dinama sam se prvih 15-20 minuta osjećao kao da su mi se noge odsjekle, ogroman je to pritisak. Osvojili smo važna tri boda. Ne bih pričao o odlasku iz Dinama. Od mlađih je u derbiju jedino Marin bio na klupi, Moro s kojim sam dobar je igrao, ali većina bivših suigrača igra u B ekipi Dinama. Od prije se znam sa Špikićem, Pršir je isto s nama. S Dolčekom sam van terena odlično bez obzira na to što smo si konkurencija na terenu."

Hajdukova sljedeća prvenstvena obaveza je susret protiv Lokomotive u Zagrebu, a Bili tu moraju tražiti popravak lošeg učinka na gostovanjima. Ipak, splitska momčad s Čolinom na terenu ne zna za poraz u pet utakmica.

"Pokušat ćemo ispraviti loš niz na gostovanjima. Protiv Lokomotive će biti dosta mojih poznanika, ali to je samo još jedna utakmica u kojoj želimo uzeti tri boda. Najveća prijetnja su krila Lokomotive, Kastrati i Uzuni, te Sammir koji im dijeli lopte. Na gostovanjima nam fali sreće, neće lopta u gol. Sigurno da je lakše igrati pred domaćom publikom. Veseli me što Hajduk ne gubi kad sam na terenu, ali to je nemoguće održati do kraja prvenstva. Neka bude što manje poraza."

Čolina se može pohvaliti time da još nije zaradio žuti karton u Hajdukovom dresu, a analiziranje svoje igre i gledanje drugih igrača su sastavni dio rada na poboljšavanju svih aspekata igre.

"Uvijek volim riješiti duel bez prekršaja. Pokušam se postaviti pametnije i izbjeći glupi faul, a ako je potrebno napraviti prekršaj da se spriječi kontra, onda nema oklijevanja. Posljednjih sezona sam imao problema s obrambenim dijelom igre i to pokušavam popraviti. Gledam dosta utakmica, i svoje i tuđe, da vidim kako se igrači kreću te da vidim što sam radio dobro, a gdje sam griješio. Pomaže mi Ismajli, on je šef obrane i dobro to vodi."

Hajduk je prvi na prvenstvenoj tablici, a u svlačionici gledaju na najviše dosege.

"Naravno da se nadamo naslovu. Kakav bi ja bio sportaš da se ne nadam najvišem plasmanu. Ne možemo ništa obećati, ima dobrih ekipa u ligi, posebno Dinamo. Bit će teško, i Rijeka se diže. Ne mislim da je šansa Hajduka u Dinamovim obvezama u Europi. Oni imaju kvalitetu, opekli su se kod Varaždina i sada svaku utakmicu igra najboljih 11. Nama slijede utakmice istine. Dolazi najbitniji dio polusezone. Tri ozbiljne utakmice, dva derbija i kup koji je uvijek važan."

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!