Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti saznali protivnike na Europskom prvenstvu: "Teška i zahtjevna skupina, ali cilj je prvo mjesto"

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 23.10.2019.
Hrvatski vaterpolisti saznali protivnike na Europskom prvenstvu: "Teška i zahtjevna skupina, ali cilj je prvo mjesto"

Hrvatski vaterpolisti početkom iduće godine na Europskom prvenstvu u Budimpešti ponovno će krenuti u borbu za odličja, a saznali su i protivnike u grupnoj fazi natjecanja...

Sinoć je u Budimpešti održano svečano izvlačenje skupina za 34. Europsko vaterpolsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u mađarskom glavnom gradu od 12. do 26. siječnja.

Hrvatska je tako ušla u skupinu A s reprezentacijama Njemačke, Slovačke i Crne Gore.

Ostali raspored po skupinama je:
Skupina A – Njemačke, Slovačka, Hrvatska, Crna Gora
Skupina B – Rumunjska, Srbija, Nizozemska, Rusija
Skupina C – Malta, Turska, Španjolska, Mađarska
Skupina D – Francuska, Italija, Gruzija, Grčka

"Ovo je dosta teška i zahtjevna grupa, s obzirom na to da smo uz Crnogorce dobili i Njemačku koja je zasigurno u najvećoj ekspanziji europskog pa čak i svjetskog vaterpola. U to smo se uvjerili i na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. No svakako možemo reći da smo favoriti skupine. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i pokušati proći skupinu s prvog mjesta, ukoliko to uspijemo mislim da imamo realne šanse ući za borbu za medalju. U četvrtfinalnim utakmicama očekujem ili Italiju ili Grčku, obje vrlo kvalitetne reprezentacije, no o tome ćemo tada, za sad je bitno da smo svi zdravi. Ambicije imamo. Želju veliku imamo. Snagu također. I idemo iz utakmice u utakmicu", izjavio je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Ujedno, izvučene su i skupine za ženski dio turnira. Posljednju prepreku prema Europskom prvenstvu seniorke očekuje već ovu subotu u Šibeniku. Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija će se u subotu u 18 sati sastati s Portugalkama gdje će odigrati odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. U slučaju pobjede djevojke će ući u skupinu A gdje ih u prvom kolu očekuje domaća, odnosno mađarska reprezentacija. U istoj skupini bi se još trebale naći i reprezentacije Rusije, Grčke te s obzirom na ishod posljednjih kvalifikacijskih utakmica - Slovačke ili Turske te Češke ili Srbije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!