Košarka

Hrvati upisali poraze u Ligi prvaka, Šakić najučinkovitiji

Petar Jenjić • četvrtak, 24.10.2019.
Hrvati upisali poraze u Ligi prvaka, Šakić najučinkovitiji
Foto: Pixsell

Odigrano je šest utakmica u FIBA Ligi prvaka, a trojica hrvatskih košarkaša, Miro Bilan, Željko Šakić i Kristijan Krajina, upisali su poraze u dresovima Sassarija, Lietkabelisa i VEF Rige...

Turk Telekom danas je stigao do druge pobjede u natjecanju, a bio je bolji od Dinamo Sassarija sa 64:56. Još je šest i pol minuta prije kraja bilo sve izjednačeno (51:51), a nakon toga domaćin radi seriju od 9:0 te tako rješava pitanje pobjednika.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Nick Johnson s 14 poena, po 12 koševa dodali su T.J. Campbell i Kyle Wiltjer (deset skokova).

Goste je predvodio Dwayne Evans s 18 poena i devet skokova. Miro Bilan dodao je četiri poena uz vrlo loš šut (2/11 za dva) i sedam skokova za nešto manje od 18 minuta na terenu.

Na gostovanju kod Peristerija prvi je poraz u skupini C upisala VEF Riga koja je izgubila sa 91:83. Domaćin je nakon prve četvrtine imao deset koševa viška (21:11), a iako su gosti do zadnjih deset minuta smanjili na minus tri (63:60), do potpunog preokreta ipak nisu uspjeli doći.

William Hatchet s 21 poenom predvodio je domaću momčad, dok su Mike Morrison i Christos Saloustros dodali po 16 koševa.

Najbolji je kod gostiju bio Roberts Stumbris s 18 koševa. Kristijan Krajina dodao je osam poena (4/8 za dva) i četiri skoka za 19 i pol minuta u igri.

U skupini A drugi je poraz upisao Lietkabelis koji je izgubio na gostovanju kod Manrese sa 76:70. Španjolskoj momčadi to je ujedno i druga pobjeda u natjecanju ove sezone. Gosti su se dobro držali do same završnice susreta, no ipak nisu uspjeli slaviti. Manresa je bila bolja u samoj završnici te zasluženo pobijedila.

Najbolji su u pobjedničkim redovima s po 12 poena bili David Kravish i nekadašnji igrač Zadra William Magarity.

Jedini dvoznamenkast kod gostiju bio je Tomas Lekunas s 11 poena. Željko Šakić dodao je devet koševa (2/4 za dva, 0/3 za tricu, slobodna bacanja 5/6), pet skokova i dvije asistencije za 21 minutu na terenu.

FIBA Liga prvaka, 2. kolo:
Neptunas - Dijon 75:89
Hapoel Jeruzalem - AEK 80:71
Turk Telekom - Sassari 64:56
Bamberg - Nižnji Novgorod 58:73
Peristeri - VEF Riga 91:83
Manresa - Lietkabelis 76:70

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!