Košarka

Salt Lake City upoznaje pravog Bogdanovića, Mitchell junak Jazzera

Branimir Korać • četvrtak, 24.10.2019.
Salt Lake City upoznaje pravog Bogdanovića, Mitchell junak Jazzera
Foto: EPA

Bojan Bogdanović dosta se mučio u pripremnim utakmicama, nije bio onaj pravi, ali u prvoj službenoj utakmici odradio je dobar posao i pomogao je Jazzerima da dođu do pobjede protiv Oklahoma City Thundera...

Od početka pripremnog razdoblja Bojan Bogdanović nije bio pravi. Jako se mučio, nije bio dobar niti šuterski, pa niti u igri i toga je bio i sam svjestan. Nakon zadnje pripremne utakmice rekao je kako mora puno bolje i upisati veliki napredak da bi opravdao povjerenje.

Prva službena utakmica u sezoni odmah je donijela pomak. Nije to bilo ništa spektakularno, ali Bogdanović je u svakom slučaju izgledao puno bolje nego što je to bio slučaj u pripremama.

Posebno dobro Bojan je izgledao u početku susreta, u prvoj dionici ubacio je devet poena i predvodio Jazzere koji su nakon prvih 12 minuta vodili 23:12. U nastavku susreta i dalje je izgledao dosta bolje nego u pripremama kada je imao večeri da nije mogao ali baš ništa ubaciti.

Kako je susret krenuo s tim odličnim ulaskom Bogdanovića, izgledalo je da će se Jazzeri prošetati do pobjede, ali Thunder je imao spreman odgovor i uspio se vratiti u utakmicu.

Predvođen Chrisom Paulom Thunder je uspio potpuno okrenuti utakmicu i povesti s plus osam početkom zadnje dionice, ali Jazzeri su u svojim redovima imali superraspoloženog Donovana Mitchella koji nije dopustio gostima pobjedu.

Mitchell je potvrdio lidersku crtu, vratio je Jazzere u vodstvo i na kraju ih poveo i do pobjede.

Bogdanović je za 24 minute na parketu ubacio 16 poena (5/9 za dva, 1/5 za tri, 3/3 slobodna) uz tri skoka i jednu osvojenu loptu. Više poena ubacio je tek sjajni Mitchell koji je završio s 32 poena i 12 skokova. Rudy Gobert uhvatio je 14 skokova.

Bojan je nakratko zadao glavobolju Jazzerima kada je iskrenuo u jednoj akciji zglob te ostao na parketu, uz pomoć je krenuo prema svlačionici, ali kasnije se ipak vratio pa i ubacio svoju jedinu tricu na ovom susretu.

Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 26 poena, Chris Paul 22 uz osam skokova, a Danilo Gallinari 21 poen uz sedam skokova. Steven Adams uhvatio je 11 skokova.

NBA:
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 100:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!