Košarka

Pacersi pali bez Bogdanovića, Irvingovih 50 u debiju i pakleni duet u stvaranju u Dallasu

Branimir Korać • četvrtak, 24.10.2019.
Pacersi pali bez Bogdanovića, Irvingovih 50 u debiju i pakleni duet u stvaranju u Dallasu
Foto: EPA

Osim onih dvoboja s hrvatskim košarkašima, u NBA ligi odigrano je još osam utakmica. Uzbuđenja nije nedostajalo...

Indiana Pacersi bez Bojana Bogdanovića krenuli su domaćim porazom od Detroit Pistonsa. Pistonsi su odnijeli pobjedu preokretom u zadnjoj četvrtini kada su se uspjeli odvojiti i privesti utakmicu kraju.

Andre Drummond bio je apsolutno dominantan protiv centarske linije Pacersa bez obzira što je McMillankrenuo s Turnerom i Sabonisom zajedno u petorci, a Luke Kennard šuterski je uniptavao domaćina.

U konačnici briljantni Drummond upisao je 32 poena, 23 skoka i četiri blokade, a Kennard je dodao 30 poena i tricu 6/9. Kod Pacersa Sabonis je ubilježio 27 poena i 13 skokova, Malcolm Brogdon dodao je 22 poena i 11 asistencija, a Myles Turner 25 poena i devet skokova.

Ante Žižić zbog ozljede propušta nekoliko tjedana i neće ga biti u početku sezone, a Cavsi se čine kao momčad koja je spremna nastaviti onim skromnim prošlosezonskim putem. Zbrda-zdola sklepana momčad koja se još uvijek oporavlja od ostavštine LeBrona Jamesa poražena je u Orlandu koji je iščekivao debi Markellea Fultza s napokon "namještenom rukom".

Fultz je bio dobar, upisao je 12 poena i šest asistencija, ali junak domaćina opet je bio Nikola Vučević s 21 poenom i devet skokova. Kod Cavsa po 16 poena upisali su Tristan Thompson (11 skokova) i Collin Sexton, Kevin Love dodao je 11 poena i 18 skokova, a Larry Nance uhvatio je 14 skokova.

Spursi su dugo lomili otpor Knicksa i slomili ga u zadnjoj dionici. Popovicheva momčad igrala je na mahove, imala je dosta oscilacija, ali pobjeda je ono što se na kraju pamti.

Debitantski nastup RJ-a Barretta u NBA ligi nije prošao loše, izuzev ishoda. Projicirana buduća zvijezda Knicksa ubacila je 21 poen uz pet skokova, a odlični su bili i Marcus Morris s 26 poena te Julius Randle s 25 poena, 11 skokova i šest asistencija. Kod pobjednika LaMarcus Aldridge ubacio je 22 poena uz osam skokova, Bryn Forbes dodao je 20 poena i pet skokova, a Trey Lyles 11 skokova.

Kyrie Irving briljirao je u debiju za Brooklyn Netse, ali to nije pomoglo i upisan je poraz u produžetku od Minnesote sa 127:126. Irving je ubilježio najefikasniji debi za neku momčad, ali promašio je šut za pobjedu u produžetku.

Susret je završio s čak 50 poena, osam skokova i sedam asistencija, 20 poena dodao je Caris LeVert (pet skokova), a 15 poena i 11 skokova Taurean Prince. Kod Wolvesa Karl-Anthony Towns ubacio je 36 poena uz 14 skokova (7/11 trica), a Andrew Wiggins dodao je 21 poen uz osam skokova.

Lauri Markkanen ubacio je 35 poena uz 17 skokova, ali njegovi Bullsi poraženi su kod Charlottea dok je Philadelphia bila bolja od Boston Celticsa sa 107:93. Sixersi su potvrdili status jedne od najboljih momčadi Istoka, a atipično ih je šuterski predvodio Ben Simmons s 24 poena.

S nestrpljenjem se čekao prvi zajednički nastup Kristapsa Porzingisa i Luke Dončića, a odmah su pokazali kakv će pakleni tandem biti. Nosili su Maverickse do pobjede protiv Wizardsa kod kojih je Bradley Beal šutirao za tricu 1/11 i na kraju bio isključen.

Dončić je ubacio 34 poena uz devet skokova, a Porzingis 23 poena.

NBA:
Indiana Pacers - Detroit Pistons 110:119
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 94:85
San Antonio Spurs - New York Knicks 120:111
Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 126:127 (produžetak)
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 126:125
Miami Heat - Memphis Grizzlies 120:101
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 107:93
Dallas Mavericks - Washington Wizards 108:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!