Košarka

Cedevita Olimpija i dalje ne može do pobjede u Eurokupu, Ulm upisao premijerni trijumf

Matej Kačan • utorak, 29.10.2019.
Cedevita Olimpija i dalje ne može do pobjede u Eurokupu, Ulm upisao premijerni trijumf

Četiri utakmice odigrane su u Eurokupu u utorak, a vrijedi izdvojiti novi poraz Cedevite Olimpije koja i dalje čeka na prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju...

Ulm je iz petog pokušaja došao do svoje premijerne pobjede u skupini A, a dvije muhe su ubijene jednim udarcem jer je svladan Maccabi Rishon koji tako pada na isti 1-4 omjer. Ulm je sjajno krenuo u utakmicu i brzo dohvatio prednost od osam poena, ali gosti do kraja prve četvrtine izjednačavaju, a onda i uzimaju minimalno vodstvo na startu druge dionice.

Ipak su se domaćini pribrali i vratili +8 na poluvremenu, a onda su sjajnom završnicom treće četvrtine prelomili utakmicu te je prednost kod posljednjih deset minuta rasla do konačnih 103:89.

Zoran Dragić bio je sjajan kod Ulma s 33 poena, a double-double od 19 koševa i 16 skokova je upisao Derek Willis. Kod Rishona je Swing ubacio 20, a Hamilton 18 poena.

Rytas nikako da uhvati priključak u skupini B. Svi snovi o drugoj pobjedi rasplinuli su se nakon tri minute domaćeg susreta s Venecijom. 8:6 je bilo posljednje vodstvo momčadi iz Vilniusa, a ostatak je u potpunosti pripao gostima.

Prednost Reyer Venecije je na poluvremenu iznosila 17 poena, a početkom treće četvrtine dosegla je i +19, a do kraja je Rytas tek uspio smanjiti zaostatak na jednoznamenkastu razliku i konačnih 72:81. Imao je domaćin priliku krajem treće četvrtine kad je došao na 55:60, ali je otpor odmah slomljen 5:0 serijom gostiju.

Chappell je s 21 poenom predvodio pobjednike, a 14 su dodali Watt i Stone. Kod Rytasa je usamljen ostao Echodas s 26 poena.

Brescia se dobro oporavila od povijesno loše partije prošlog tjedna. Već do poluvremena postigli su igrači Brescie 35 poena koje su dohvatili u kompletnoj utakmici četvrtog kola. Nanterre je bio protivnik dostojan uzbudljive i rezultatski neizvjesne utakmice u kojoj nitko nije vodio deset razlike.

Ipak je Brescia na kraju utakmice prelomila slobodnim bacanjima za konačnih 73:65. Lansdowne je sa 16 poena uz ključna bacanja vodio Bresciu, a kod poraženog Nanterrea je prednjačio Taylor Smith sa 17 poena te pet skokova.

Cedevita Olimpija hrvatskog trenera Slavena Rimca i dalje ne može do pobjede niti nakon pet kola. Sjajnom drugom četvrtinom Joventut je prelomio utakmicu. Na poluvrijeme se otišlo sa 61:41, a ista razlika uz manje efikasnu košarku je ostala do kraja i konačnih 101:81.

Klemen Prepelič je kod Joventuta bio sjajan sa 17 poena uz sedam dodavanja, a pridružila su mu se još četiri dvocifrena suigrača. Po starom običaju kod Cedevite Olimpije su prednjačili Codi Miller-McIntyre s 18 poena te Marko Simonović sa 16 ubačaja. Filip Krušlin je postigao četiri poena uz po dva skoka i dodavanja.

Eurokup, peto kolo:
Ulm - Maccabi Rishon 103:89
Vilnius Rytas - Reyer Venecija 72:81
Nanterre - Brescia 65:73
Joventut - Cedevita Olimpija 101:81

FOTO - Igokea, Nenad Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!