Košarka

Markota dvoznamenkast u porazu Mornara, hrvatski treneri uspješni u Ligi prvaka

Petar Jenjić • utorak, 29.10.2019.
Markota dvoznamenkast u porazu Mornara, hrvatski treneri uspješni u Ligi prvaka
Foto: Pixsell

Košarkaški utorak donio je i nastavak natjecanja u Ligi prvaka, Fibinog elitnog klupskog natjecanja u sjeni Eurolige i Eurokupa, a Hrvatsku je na parketu predstavljao tek Damir Markota koji je bio dvocifren u porazu svog Mornara...

U bogatoj košarkaškoj večeri odigrale su se i utakmice Fibine Lige prvaka, a Hrvatska nije bila pretjerano zastupljena. Tek jedan igrač, jedan trener i jedan pomoćnik predstavljali su hrvatsku košarku uz dvotrećinski uspjeh.

Mornar iz Bara je uvjerljivo nastradao na gostovanju u Novgorodu, bolji je bio Nižnji s 89:69. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Barani postigli tek 12 poena, a Nižnji čak 27.

Damir Markota je za Mornar upisao 11 poena te je bio jedan od trojice dvocifrenih Barana uz Pullena (15) i Needhama koji je uz 20 poena dodao osam skokova i šest asistencija. Kod Nižnjeg je prednjačio Darrlyn Willis s 21 poenom i 10 uhvaćenih lopti.

Vrijedi spomenuti i uvjerljivu gostujuću pobjedu Neptunasa nad Paokom od 72:94. Na parketu nije bilo Hrvata, no pomoćni trener Neptunasa je bivši hrvatski centar Jurica Žuža. Trenerski uspjeh upisao je i Igor Miličić na klupi Anwila koji je s 95:87 svladao Pau Orthez kod kuće u skupini B.

FIBA Liga prvaka, treće kolo:
Anwil - Pau Orthez 95:87
Bandirma - San Pablo 84:81
Nižnji Novgorod - Mornar Bar 89:69
PAOK - Neptunas 72:94
Strasbourg - Manresa 81:63
Torun - Hapoel Holon 105:122
Telekom Bonn - Bešiktaš 86:82
Iberostar Tenerife - Peristeri 72:68

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!