Nogomet

Prvi put nakon 13 godina: Šahtar ispao u osmini finala Kupa

Petar Jenjić • srijeda, 30.10.2019.
Prvi put nakon 13 godina: Šahtar ispao u osmini finala Kupa
Foto: EPA

Nogometaši Dinamo Kijeva slavili su nakon produžetaka protiv Šahtara u osmini finala Kupa rezultatom 2:1...

Nakon četiri uzastopno osvojena naslova u Kupu, nogometaši Šahtara neće obraniti titulu. U osmini finala izbacio ih je najveći rival Dinamo Kijev.

Kijevljani su slavili nakon produžetaka na domaćem terenu s 2:1, a ovo je prvi puta od sezone 2005./06. da je Šahtar ispao u ovoj fazi natjecanja.

Dinamo je stigao do vodstva u 22. minuti i to na sjajan način. Sergij Sidorčuk odlično je opalio iskosa s dvadesetak metara i neobranjivo pogodio suprotni kut protivničkog gola.

Rezultat se nije mijenjao sve do same završnice kada smo vidjeli dosta toga. U 89. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Volodimira Šepeleva.

Tri minute kasnije cijeli je Šahtar bio u kaznenom prostoru protivnika nakon jednog kornera, a sjajno je pogodio s ruba kaznenog prostora Taras Stepanenko.

Junak gostujuće momčadi, na ulasku u produžetke, dobio je drugi žuti, isključujući karton pa su tako snage bile poravnate.

Rezultat se ponovno promijenio u 109. minuti, a u vodstvo se vratio domaćin. Carlos De Pena ubacio je iz kornera, a Denis Popov glavom skrenuo u mrežu.

Ukrajinski kup, osmina finala:
Dinamo Kijev - Šahtar 2:1 nakon produžetaka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!