Košarka

Bilan i Rogić vodili svoje ekipe do pobjeda, Šakić ponajbolji u porazu

Matej Kačan • srijeda, 30.10.2019.
Bilan i Rogić vodili svoje ekipe do pobjeda, Šakić ponajbolji u porazu
Foto: FaH

Srijeda je donijela nastavak natjecanja u Fibinoj Ligi prvaka, a u tri susreta bila je zastupljena i Hrvatska. Roko Rogić, Željko Šakić i Miro Bilan su upisali zapažene nastupe...

Bivši organizator igre Cibone Roko Rogić bio je vrlo dobar u velikoj pobjedu češkog Nymburka nad Rigom u gostima. Već nakon prve četvrtine bilo je 11:20 za Čehe, a prednost je narasla do poluvremena.

Nymburk za koji igraju mahom reprezentativci Češke vodio je i s 29 razlike, a domaćin je do kraja smanjio na konačnih 91:72. Bohačik je vodio goste sa 16 poena, a Rogić je uz svojih 14 dodao i pet dodavanja. Kod domaće Rige usamljen je ostao Kurucs s 21 poenom.

Željko Šakić također je bio ponajbolji igrač svoje ekipe, ali on i njegov Lietkabelis neće po dobrom pamtiti susret s Turk Telekomom iz Ankare. Šakić i suigrači su kod kuće izgubili s uvjerljivih 91:77.

Nakon prvih 20 minuta izgledalo je kao da je sve gotovo jer su gosti vodili s 19 razlike, ali dobar treći period s 28:20 vraća nadu Lietkabelisu, Ipak, do preokreta nije došlo te gosti nose pobjedu u Tursku.

Šakić je u dresu poraženih ubacio 18 poena uz devet skokova, a pratio ga je Tomas Dimša sa 17 poena. Kod pobjednika je R.J. Hunter ubacio 25, dok je Baygul dodao 21 poen.

Miro Bilan je bio prvo ime Sassarija u velikoj pobjedi na Oostendeom kojeg s klupe vodi Dario Gjergja. Već nakon prvih deset minuta bilo je 32:17, a do kraja većih potresa nije bilo pa je završilo s uvjerljivih 90:71.

Bilan je za 30 minuta postigao 23 poena uz pet skokova i sjajan 10/15 šut iz igre, a kod Oostendea je prvo ime bio Shevon Thompson s 15 poena.

FIBA Liga prvaka:
Riga - Nymburk 72:91
Lietkabelis - Turk Telekom 77:91
Dinamo Sassari - Oostende 90:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!