Košarka

Sjajni Dončić nije mogao protiv još boljeg LeBrona, Mavericksi pali u produžetku

Petar Jenjić • subota, 02.11.2019.
Sjajni Dončić nije mogao protiv još boljeg LeBrona, Mavericksi pali u produžetku
Foto: EPA

Odigrano je noćas još pet NBA utakmica, a posebno vrijedi izdvojiti pobjedu Los Angeles Lakersa na gostovanju kod Dallas Mavericksa te izvrsne utakmice Luke Dončića i LeBrona Jamesa. Do pobjede u posljednjim sekundama stigli su i Boston Celticsi, dok su Brooklyn Netsi prekinuli pobjednički niz Houston Rocketsa...

Brooklyn Netsi i bez Kyrieja Irvinga potpuno u prvom planu svladali su Houston Rocketse sa 123:116 te tako prekinuli njihov niz od tri pobjede.

Imali su gosti i 15 koševa viška na početku druge četvrtine, no do poluvremena preokreću rezultat te vode s dva razlike (61:59). Do kraja treće dionice razlika je narasla ja 12 koševa, dok se do kraja Rocketsi nisu spustili ispod pet poena minusa.

Taurean Prince s 27 poena i 12 skokova predvodio je Netse, Caris LeVert dodao je 25 koševa, a Kyrie Irving 22 koša i deset dodavanja.

James Harden ubacio je 36 poena (10/31 iz igre, 2/16 za tricu) i tome dodao pet skokova i osam asistencija, Russell Westbrook dodao je 27 koševa, sedam skokova i osam dodavanja.

Drugu pobjedu sezone upisali su Indiana Pacersi koji su svladali Cleveland Cavalierse sa 102:95. Predvodio ih je Malcolm Brogdon s 25 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Jeremy Lamb dodao 21 koš i deset skokova.

Kevin Love dodao je 22 poena i 17 skokova za Cavalierse, a Collin Sexton 21 koš. Ante Žižić ostao je bez minuta na terenu.

Tijesna je bila druga utakmica sezone između Boston Celticsa i New York Knicksa, a za razliku od prve, u ovoj su Celticsi nešto teže došli do pobjede od 104:102. Bila je to vrlo dramatična utakmica koju je domaćinu donio Jayson Tatum. Igrač Celticsa poentirao je nešto više od sekunde prije kraja za pobjedu.

Junak Celticsa susret je zaključio s 24 poena i šest skokova, dok je momčad predvodio Kemba Walker s 33 poena, šest skokova i pet asistencija.

Marcus Morris Sr. predvodio je Knickse s 29 poena i devet skokova, R.J. Barrett dodao je 15 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

Dramatično je bilo u Dallasu gdje su Los Angeles Lakersi nakon produžetka izborili pobjedu protiv Mavericksa, u dvoboju dviju dobrih momčadi, a noćas posebno Luke Dončića i LeBrona Jamesa.

Dončić je već u trećoj četvrtini stigao do triple-double učinka, a Mavericksi uoči posljednjih sekundi susreta tri koša viška (103:100). Međutim, Danny Green zabio je tricu i donio Lakersima produžetak. Gosti ga otvaraju serijom od 7:0 i prednost čuvaju sve do kraja.

James je susret završio s 39 poena, 12 skokova i 16 asistencija, Anthony Davis dodao je 31 poen i osam skokova.

Dončić je predvodio Maverickse s 31 poenom, 13 skokova i 15 asistencija, dok je Kristaps Porzingis dodao 16 koševa i devet skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Houston Rockets 123:116
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 102:95
Chicago Bulls - Detroit Pistons 112:106 (LaVine 26p, 5sk / Drummond 25p, 24sk)
Boston Celtics - New York Knicks 104:102
Dallas Mavericks - LA Lakers 110:119 (nakon produžetka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!