Rukomet

Mađarice odnose pobjedu iz Koprivnice, Podravka prijetila do samog kraja

Mihaela Bradovski • subota, 02.11.2019.
Mađarice odnose pobjedu iz Koprivnice, Podravka prijetila do samog kraja
Foto: Pixsell

Rukometašice Podravke Vegete nisu uspjele doći do druge pobjede u grupnoj fazi Lige prvakinja. Mađarski Ferencvaros je nakon slavlja u Budimpešti bio bolji i u Koprivnici...

Podravkine šanse za ostanak u Ligi prvakinja nakon prve faze natjecanja, znatno su umanjene. Nakon četiri kola Koprivničanke su na dnu ljestvice s jednom pobjedom i tri poraza, a do kraja grupne faze igrat će u gostima kod Vipersa koji je kvalitetna ekipa i bit će zasigurno oprezniji nego što je to bio slučaj u Koprivnici.

Osim toga u Koprivnicu dolazi Metz, francuski sastav koji je najkvalitetniji u skupini i Podravka s njim ima vrlo loše uspomene iz prvog kola kada su Francuskinje slavile s 40:26.

Nadali su se u Koprivnici pobjedi protiv Ferencvarosa s čime bi se stekle pretpostavke da Koprivničanke mogu u borbu za treće mjesto, no ipak nisu uspjele. Ferencvaros je odradio vrlo dobro drugo poluvrijeme i bio je ipak za nijansu bolji.

U prvom poluvremenu Ferencvaros je u nekoliko navrata imao dva pogotka prednosti, ali na kraju je Podravka ipak imala priliku za plus dva na odmoru. Nakon što je odlična Dejana Milosavljević zabila za 15:14, Noemi Hafra nije bila precizna na drugoj strani, Podravka je imala zadnji napad, ali pokušaj Lamprini Tsakalou obranila je Blanka Biro.

Domaće rukometašice dobro su odradile prvih desetak minuta drugog dijela, a onda je uslijedila mini kriza koja se pokazala kobnom. Tu je Ferencvaros napravio preokret i poveo 22:20 te do kraja susreta nije nijednom dopustio domaćim igračicama da dođu do poravnanja.

Pogodak koji je ubio nadu domaćih igračica postigla je minutu i 12 sekundi prije kraja Viktoria Lukacs koja je zabila za 27:25. Podravka nije uspjela doći do brzog pogotka, tek na kraju sedmerac je iskoristila Tsakalou, ali ostalo je premalo vremena za išta napraviti, domaće igračice nisu uspjele doći do posjeda i još jednog napada..

Najbolje kod Podravke bila je Dejana Milosavljević s devet postignutih pogodaka. Kod Ferencvarosa po pet golova postigle su Lukacs, Katrin Klujber i Aniko Kovacsics. Biro je upisala 12 obrana.

Liga prvakinja:
Podravka Vegeta - FTC 26:27

Rezultati by SofaScore

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!