Nogomet

Castro: "Igrat ćemo ofenzivno, naći ćemo načine kako pobijediti Dinamo"

Iz Maksimira: Jan Šneler • utorak, 05.11.2019.
Castro: "Igrat ćemo ofenzivno, naći ćemo načine kako pobijediti Dinamo"
Foto: Pixsell

Uoči sutrašnjeg ogleda protiv zagrebačkog Dinama, trener Šahtara Luis Castro istaknuo je kako vjeruje u svoju momčad i očekuje pobjedu u ključnom susretu grupne faze…

Kako i priliči velikom ukrajinskom klubu, Šahtar je u Zagreb došlo pratiti više od 35 novinara i velika gužva bila je u dvorani za press konferencije. Pred novinare je izašao Luis Castro, 58-godišnji Portugalac koji je na klupi Šahtara malo manje od pola godine. Ono što je više puta ponavljao trener ukrajinske momčadi je vjera u kvalitetu svoje momčadi.

“Polazimo s te pozicije da je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Sutrašnji dan će sve pokazati. Obje ekipe imaju po četiri boda i za sada još ništa nije riješeno. Naš je glavni adut stil naše igre. Igrat ćemo ofenzivno, naći ćemo načine kako pobijediti Dinamo. Važna su četiri faktora: taktika, psihologija, tehnika i fizika. Ako jedan izostavimo, nećemo biti uspješni. Sve ćemo napraviti kako bi spojili sva ta četiri faktora“, rekao je Castro.

U sutrašnjem srazu Castro neće moći računati na dvojicu važnih igrača, Jevhena Konopljanku i Manora Solomona. Konopljanka je bio strijelac vodećeg pogotka u Harkivu protiv Dinama i nema sumnje kako će Šahtaru nedostajati.

“Smatram da svi članovi ekipe pridonose pobjedama. Svi su dali svoj doprinos. Konopljanka i Solomon su ozlijeđeni, ali došli smo sa novih šest igrača. Usredotočeni smo na ove koji su tu i govorimo o njima“, dodao je trener Šahtara.

Poslije trenera ukrajinske momčadi riječ je dobio i napadač Šahtara Junior Moraes. Po nekom dobrom starom običaju, biranim riječima pričao je o Modrima i istaknuo kako će im ova utakmica dobro poslužiti da se pokušaju vratiti pobjedama.

“Znamo da se radi o opasnoj momčadi. Pomogla su nam zadnja zbivanja u Ukrajini da dođemo sebi i da krenemo s novim snagama. Imamo velike šanse da prođemo dalje i dat ćemo sve od sebe“, dodao je Moraes.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!