Košarka

Partizan upisao prvi poraz u Eurokupu, Kuban nastavlja sa slabom formom

Matej Kačan • utorak, 05.11.2019.
Partizan upisao prvi poraz u Eurokupu, Kuban nastavlja sa slabom formom
Foto: Pixsell

Pet utakmica ponudio je utorak u Eurokupu. Jedini regionalni predstavnik bio je Partizan koji je kod kuće upisao prvi poraz od Venecije...

Andorra je kod kuće protiv Monaca slabo počela, da bi odigrala sjajno drugo poluvrijeme za veliku 95:68 pobjedu i izjednačavanje s klubom iz kneževine na 3-3 omjeru. Dvije serije Andorre su bile ključne u ovoj uvjerljivoj pobjedi.

Prva se zbila na početku druge dionice kad je domaćin s 9:0 preuzeo prvo vodstvo koje više nije ispustio. Druga je bila 18:4 na startu treće četvrtine za prvo veće odvajanje, a do kraja se Monaco raspao pa je razlika u zadnjih 15 minuta konstantno rasla do konačnih 29.

Andorra je imala čak sedam igrača s devet poena ili više, a 16 su ubacili Senglin i Hannah. Kod Monaca je 16 ubacio Buckner, ali nije imao takvu pratnju kao domaćin.

Vilnius Rytas je došao do iznenađujuće gostujuće pobjede protiv Lokomotiv Kubana pa su sad obje ekipe na 2-4 omjeru. Utakmica je bila dosta izjednačena, a iako je većinu susreta vodio Rytas, pobjedu je valjalo čupati tek u posljednjoj četvrtini.

Kuban je početkom četvrte četvrtine napravio 14:0 seriju te je tricom Dekkera poveo sa 77:72 četiri minute prije kraja, ali je do kraja Rytas načinio seriju od 15:5 za 82:87 pobjedu. Ključni akteri serije za pobjedu bili su Butkevičius i Bendžius slobodnim bacanjima.

Osim njih dvojice i Paka Cruza prvo ime Rytasa je bio Evaldas Kairys sa 16 poena. Kod Kubana je prednjačio Kulagin s 18 poena uz Dekkerovih 16.

Prvi poraz u Eurokupu doživio je Partizan, i to dosta uvjerljiv. Tri od četiri četvrtine bile su jako izjednačene, ali je beogradsku momčad pokopala grozna treća dionica koju je Venecija dobila s 25:9.

Posebno sjajna je bila obrana Reyera kroz treću dionicu jer Partizan nije ubacio niti jedan poen iz igre. Svih devet poena je došlo iz slobodnih bacanja, a za napad Talijana se u tim minutama brinuo Austin Daye. Partizan se s takvim napadom nije uspio iskopati iz rupe, a najbolje što je uspio bilo je smanjiti razliku koja je nakon nekoliko ubačaja Chappella iznosila i 19 poena za Veneciju.

Završilo je 69:83, a goste je vodio sjajni Mitchell Watt s 27 poena. Kod Partizana je jedini dvoznamenkast bio Rashawn Thomas s 18 ubačaja.

Oldenburg je kod Gdynije vodio kroz cijelo prvo poluvrijeme da bi se Poljaci sjajnom trećom četvrtinom vratili i okrenuli utakmicu. No, tu uzbuđenjima nije bio kraj jer Oldenburg posljednju dionicu počinje sa suludih 19:0, a ukupnom serijom od 25:2 jer se slobodnim bacanjima za domaćine tu tek uspio ugurati Bostic.

Zadnja četvrtina je stala na 26:6 za konačnih 61:73 i skok Oldenburga na 3-3 omjer kakav ima i Asseco. Justin Sears je sa 16 poena predvodio Oldenburg, a pomogli su mu Mahalbašić i Boothe s po 12 poena. Szubarga je kod domaćina postigao 19 koševa.

Veliko iznenađenje je načinio i Trento u gostima kod Galatasaraya. Turci su vodili kroz 32 minute da bi u posljednjoj četvrtini nadoknadili osam poena zaostataka i opet prosuli utakmicu. Veliku 18:3 seriju je napravio Trento na startu posljednje dionice, a predvodnik je bio Forray sa svojim dalekometnim ubačajima.

Kao što smo već rekli, Galatasaray se s -8 vratio serijom 9:0, uglavnom slobodnim bacanjima, a u zadnjoj minuti posao za Trento je opet dovršio Forray za konačnih 76:79. Trento je tako došao na 3-3 omjer, a Galatasaray je na 4-2. Forray je s 19 poena, od kojih je većina stigla u velikom preokretu, bio prvo ime Trenta, a pridružio mu se Justin Knox s 14 koševa. Amerikancu Harrison i Auguste su s 18, odnosno 17 poena vodili Galatasaray.

Eurokup, šesto kolo:
Andorra - Monaco 95:68
Lokomotiv Kuban - Vilnius Rytas 82:87
Partizan - Reyer Venecija 69:83
Galatasaray - Trento 76:81
Asseco Gdynia - Oldenburg 61:73

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!