Nogomet

Bayern nakon Kovača slavio uz pogodak Perišića, Juventus se provukao kod Ćorluke

Matej Kačan • srijeda, 06.11.2019.
Bayern nakon Kovača slavio uz pogodak Perišića, Juventus se provukao kod Ćorluke
Foto: EPA

Raniji termin srijede u Ligi prvaka ponudio je dvije utakmice. Bayern je nakon odlaska Nike Kovača s 2:0 svladao Olympiakos, a Juventus se u nadoknadi provukao u Moskvi kod Lokomotiva...

Bayern je u svoju eru nakon odlaska Nike Kovača krenuo dominantnom pobjedom protiv Olympiakosa. Možda konačnih 2:0 uz kasni drugi pogodak ne priča baš uvjerljivu priču, ali pogled na statistiku meča otkriva dominaciju minhenskog domaćina.

Prvu priliku susreta su imali gosti i to preko Lazara Ranđelovića koji puca pored vrata. Od 34. minute do 69. gledali smo ogroman pritisak Bayerna.

Prijetili su redom: Coman, Müller, Pavard u prvom dijelu, a onda iz Martinez, Gnabry i ponovno Coman u drugom poluvremenu, ali u prvih sat vremena igre pogodaka nije bilo.

Dominaciju Bayerna je okrunio - tko drugi nego Robert Lewandowski. Sjajni Poljak je primio dodavanje od Comana te zakucava loptu u donji desni kut gostiju za 1:0 i svoj peti gol u Ligi prvaka, a 21. gol u svim natjecanjima ove sezone.

Coman je asistirao za pogodak, ali kao strijelac nije imao sreće pa u 74. minuti promašuje svoju treću dobru šansu. Olympiakos usprkos aktivnom rezultatu nije uspio ozbiljnije priprijetiti, a posao je dovršio Ivan Perišić u 89. minuti, samo 33 sekunde nakon ulaska u igru.

Iz Bayerna je tako otišao jedan Hrvat, a drugi je otvorio novo poglavlje u Bayernovoj povijesti pogotkom. Bayern tako u četiri utakmice skupine B ima četiri pobjede te je osigurao nokaut fazu i u miru čeka epilog utakmice Tottenhama i Crvene zvezde.

U skupini D je Juventus ostvario treću pobjedu u nizu, a drugu protiv Lokomotiva i to istim rezultatom od 1:2. Ako smo prošlu pobjedu i simultanku Paola Dybale mogli nazvati provlačenjem, onda i ova utakmica može nositi isti opis.

Juventus je pogotkom otvorio utakmicu već u četvrtoj minuti. Cristiano Ronaldo je izveo slobodnjak, ali i dalje ostaje bez pogodaka iz slobodnih udaraca jer nakon greške vratara loptu u gol šalje Aaron Ramsey.

Već u 12. minuti dolazi do izjednačenja. Aleksej Mirančuk je nakon ubačaja glavom pogodio vratnicu, a lopta se odbila baš njemu pa iz odbijanca nije imao težak posao i rezultat je 1:1.

Devet minuta kasnije opet glavom prijeti Mirančuk, ali puca preko gola. U 34. minuti priliku ima Higuain, ali Guilherme brani i na poluvrijeme se odlazi s 1:1.

Juventus nije pokazao neku pretjerano dobru igru, a tek je prilike u 46. i 56. minuti propustio Cristiano Ronaldo. Lokomotiv je po svemu osim po posjedu dobro parirao na terenu i s pravom su se Rusi mogli nadati bodu.

Pogotovo su se tome mogli nadati jer se u sudačku nadoknadu ušlo s 1:1 i bez velikih prilika gostiju, ali onda u trećoj minuti sudačke nadoknade Higuain u šesnaestercu domaćina pronalazi Douglasa Costu koji zabija pogodak za 1:2 i novo slavlje Juventusa.

Vedran Ćorluka je odigrao 90 minuta u porazu Lokomotiva, a Juventus je upisao čak desetu pobjedu ove sezone s tek jednim golom razlike. Igrači Maurizija Sarrija tako su osigurali nokaut fazu te leže na prvom mjestu skupine D u iščekivanju rezultata utakmice između Atletico Madrida i Bayera iz Leverkusena.

Liga prvaka, četvrto kolo:
Bayern München - Olympiakos 2:0
Lokomotiv Moskva - Juventus 1:2

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern2:0Olympiakos
Crvena zvezda0:4Tottenham
1Bayern 624:5+1918
2Tottenham 618:14+410
3Olympiakos 68:14-64
4Crvena zvezda 63:20-173

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!