Nogomet

Celtic u 95. minuti osigurao prolaz usred Rima, Lazio u teškoj situaciji, PSV stradao u Austriji

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.11.2019.
Celtic u 95. minuti osigurao prolaz usred Rima, Lazio u teškoj situaciji, PSV stradao u Austriji
Foto: EPA

U prvom dijelu današnjeg programa Europske lige viđeno je ponešto neočekivanih rezultata, a utakmica o kojoj će se pričati je odigrana u Rimu gdje je Lazio ugostio Celtic...

Skupina A

Dudelange - Sevilla 2:5
APOEL - Qarabag 2:1

Sevilla je siguran sudionik šesnaestine finala, u skupini A apsolutno dominira i ima stopostotan omjer. U četvrtom kolu gostovala je kod Dudelangea u Luksemburgu i upisala pobjedu 5:2. Gosti su već do poluvremena bili na 4:0 uz po dva gola Munasa Dabbura i Munira El Haddadija koji je kompletirao hattrick u 67. minuti za visokih 5:0.

Nakon toga Dudelange je uspio samo smanjiti na konačnih 5:2 uz dva pogotka Daniela Sinanija.

APOEL je na svom stadionu svladao Qarabag s 2:1 i situacija u skupini se posve zakomplicirala u borbu za drugu poziciju. APOEL i Qarabag imaju po četiri boda, a Dudelange tri. Ovdje je Qarabag vodio golom Maksima Medvedeva, ali u drugom dijelu Lucas i Nicholas Ioannou rade preokret.

Rezultati by SofaScore

Skupina B

FC Kopenhagen - Dynamo Kijev 1:1
Lugano - Malmö 0:0

Ništa se nije rasplelo u skupini B gdje još uvijek svi mogu dalje, ali i ispasti. Kopenhagen je mogao napraviti iskorak pobjedom protiv Kijevljana, vodio je golom Jensa Stagea u četvrtoj minuti i imao prednost sve do 70. kada je Benjamin Verbič pogodio za 1:1. Danci mogu biti presretni ovim bodom jer je Dynamo bio puno bolji protivnik. Karlo Bartolec ušao je u igru u 69. minuti.

U drugom susretu Lugano je tražio pobjedu za potpuni povratak u borbu za prolaz, ali odigrao je bez pogodaka protiv Malmöa.

Rezultati by SofaScore

Skupina C

Basel - Getafe 2:1
Krasnodar - Trabzonspor 3:1

Basel je blizu prolaza nakon što je s 2:1 bio bolji od Gatefa. Prednost nad Španjolcima i Tranzonsporom sada iznosi šest bodova, a ovi protivnici sastaju se međusobno u šestom kolu. Arthur i Fabian Frei bili su strijelci za Basel, a Jaime Mata bio je strijelac za goste.

Krasnodar je odigrao dobru utakmicu protiv Trabzonspora i slavio je s 3:1 zahvaljujući autogolu Serkana Asana te golovima Manuela Fernandesa i Ivana Ignatjeva.

Rezultati by SofaScore

Skupina D

Rosenborg - Sporting 0:2
LASK - PSV 4:1

U skupini D jasno je tek da je Rosenborg definitivno otpao s obzirom da još uvijek nema niti bod. Četvrti poraz stigao je u Tromdheimu gdje ga je svladao Sporting s 2:0. Oba gola pala su u prvom poluvremenu, prvo je zabio Sebastian Coates, a zatim, naravno, i Bruno Fernandes.

Fantastičnu utakmicu odigrao je LASK koji je pregazio PSV s 4:1. LASK je ugodno iznenađenje sjajnim igrama, a ovdje je PSV poveo golom Schwaaba u petoj minuti, ali od 56. fo 82. minute LASK zabija čak četiri pogotka. Dvostruki strijelac bio je Joao Klauss, a po jedan gol dodali su Ranftl i Frieser. Petar Filipović odigrao je cijelu utakmicu.

Rezultati by SofaScore

Skupina E

Lazio - Celtic 1:2
CFR Cluj - Rennes 1:0

Celtic je izborio prolaz dalje slavljem u Rimu protiv Lazija 2:1. Ovim porazom Lazio je lako moguće eliminiran, do kraja mora upisati dvije pobjede, a da pritom Cluj upiše dva poraza.

Lazio je dobro krenuo i poveo golom Cire Immobilea, no Celtic je prvo izjednačio preko Jamesa Forresta, a onda u drami u 95. minuti pogotkom auta s klupe Oliviera Ntchama došao do pobjede.

Cluj je upisao pobjedu 1:0 protiv Rennesa i posve se približio prolazu dok je Renes eliminiran. Pobjednički pogodak pao je u 87. minuti kada je Mario Rondon pogodio za 1:0. Isti igrač u 90. minuti je isključen. Damjan Đoković odradio je svih 90 minuta.

Rezultati by SofaScore

Skupina F

Standard Liege - Eintracht 2:1

Nakon što je Arsenal samo remizirao protiv Vitorije u prvom susretu u utorak, u drugom susretu skupine Standard je svladao Eintracht čime je dao slabašnu nadu Portugalcima.

U dramatičnom dvoboju pobjedu Standardu donio je Maxime Lestienne pogotkom u 94. minuti susreta. Duje Čop igrao je do 81. minute.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!