Nogomet

Večer iznenađenja: CSKA uhvatio prvi bod, Bešiktaš i dalje niti to, neočekivani poraz Wolfsburga

Branimir Korać • četvrtak, 07.11.2019.
Večer iznenađenja: CSKA uhvatio prvi bod, Bešiktaš i dalje niti to, neočekivani poraz Wolfsburga
Foto: EPA

Okončani su susreti četvrtog kola Europske lige, a nakon njega Bešiktaš je izgubio i teoretske šanse za prolazak dalje. CSKA je i dalje u teškoj situaciji...

Skupina G

Feyenoord - Young Boys 1:1
Rangers - Porto 2:0

Da vam je netko rekao da će Porto dva kola prije kraja biti na dnu skupine s Young Boysima, Rangersima i Feyenoordom, ne bi mu povjerovali. Posebno ne ako bi to rekao tamo nakon prvog dvoboja kvalifikacija Lige prvaka protiv Krasnodara kada je Porto u gostima stigao do pobjede. No, kako kaže Nenad Bjelica, to je nogomet.

U četvrtom kolu Porto je poražen kod Rangersa 2:0 golovima Morelosa u 69. i Davisa u 73. minuti i uz dobar nastup kroz svih 90 minuta Borne Barišića.

U drugom susretu Young Boysi odnose bod s gostovanja u Rotterdamu. Domaćin je poveo golom Berghuisa, ali posve zasluženo gosti dolaze do poravnanja u 71. minuti preko Spielmanna.

Rezultati by SofaScore

Skupina H

Espanyol - Ludogorec 6:0
Ferencvaroš - CSKA 0:0

Može se reći kako je jednako nevjerojatna činjenica da je moskovski CSKA zadnji u skupini H i da je tek sada uhvatio prvi bod u Europskoj ligi. Uhvatio ga je u gostima kod Ferencvaroša remiziravši bez pogodaka. Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu, a Kristijan Bistrović ušao je u 58. minuti umjesto Ahmetova.

Iznenađenjem možemo nazvati i pobjedu Espanyola protiv Ludogoreca 6:0. Ne zbog pobjede već rezultata, ali s obzirom da su gosti od 35. minute igrali s dvojicom igrača manje, niti ne čudi ovakav rasplet. U 12. minuti isključen je Forster, a u 35. minuti Goralski.

Espanyol je to iskoristio i golovima Campuzana, Marmola, Melenda, Vargasa, Ferreyre i Pedrose došao do visoke pobjede.

Rezultati by SofaScore

Skupina I

Wolfsburg - Gent 1:3
Oleksandrija - St. Etienne 2:2

Sve je otvoreno u skupini I gdje je Gent u gostima stigao do neočekivane pobjede protiv Wolfsburga 3:1. Nijemci su poveli preko Joaa Victora da bi u drugom dijelu Jaremčuk, Depoitre i Ngadeu-Ngadjui donijeli preokret Belgijcima. Josip Brekalo igrao je do 66. minute.

U drugom susretu u Lvivu St. Etienne je prosuo 2:0 vodstvo protiv Oleksandrije koja je došla do remija 2:2 i boda. Inače susretu su prethodili veliki neredi na ulicama ovog ukrajinskog grada gdje su žestoke okršaje imali domaći i francuski huligani.

Rezultati by SofaScore

Skupina J

Wolfsberger - Bašakšehir 0:3
Borussia M - Roma 2:1

Bašakšehir izgleda dobro u Europi i zasjeo je na vrh skupine. Slavio je u Austriji protiv Wolfsbergera 3:0 uz dva gola Enza Crivellija i jedan Edina Višće. Pad Austrijanaca krenuo je u 73. minuti kada je Nemanja Rnić skrivio kazneni udarac i zaradio drugi žuti karton, a Višća doveo Turke u vodstvo.

U odličnoj utakmici u Mönchengladbachu Borussia je slavila s 2:1 protiv Rome u susretu u kojem su Rimljani bili na rubu boda. Poveo je domaćin autogolom Federica Fazija, ali isti igrač sredinom drugog dijela poravnava na 1:1. Kada se već činilo da će susret završiti 1:1, u 95. minuti Marcus Thuram donosi pobjedu domaćinu.

Rezultati by SofaScore

Skupina K

Braga - Bešiktaš 3:1
Wolverhampton - Slovan Bratislava 1:0

Bešiktaš se oprostio od nade u prolazak skupine porazom kod Brage 3:1 te je na dnu bez bodova. Za goste je koban bio dvostruki strijelac Paulinho, a bivši igrač Dinama Wilson Eduardo u 81. minuti postavio je konačnih 3:1. Cijelo drugo poluvrijeme Bešiktaš je igrao bez isključenog Lensa, a Domagoj Vida odradio je cijelu utakmicu.

Wolverhampton je na korak do prolaza nakon pobjede 1:0 protiv Slovana za kojeg je Marin Ljubičić igrao od 89. minute.

Rezultati by SofaScore

Skupina L

Manchester United - Partizan 3:0

Partizan je lako pao u Manchesteru, na Old Traffordu nije imao nikakve šanse i United je glatko slavio s 3:0. Greenwood, Martial i Rashford odveli su domaćina do visoke pobjede.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!