Košarka

Ivica Zubac sjajno koristi svoje minute, Mario Hezonja baš i ne

Petar Jenjić • petak, 08.11.2019.
Ivica Zubac sjajno koristi svoje minute, Mario Hezonja baš i ne
Foto: EPA

Ivica Zubac bio je među najboljim igračima LA Clippersa u pobjedi protiv Portland Trail Blazersa, dok su Šarićevi Phoenix Sunsi poraženi od Miami Heata...

Nakon visokog poraza u Denveru, Miami Heat vratio se pobjedama, a time stigao na omjer 6-2, prvi puta od 2012. godine. Noćas su na gostovanju kod Phoenix Sunsa slavili sa 124:108, u utakmici u kojoj su zaostajali samo jednom na početku, a tijekom susreta imali i 19 koševa viška.

Do pobjede ih je predvodio Jimmy Butler s 34 poena i pet skokova, a čak 30 ubacio je u prvom poluvremenu. Goran Dragić dodao je 25 koševa i šest skokova.

Aron Baynes s 23 poena i Devin Booker s 22 koša i pet skokova predvodili su Sunse. Dario Šarić dodao je devet koševa (1/2 za dva, 2/7 za tricu, slobodna bacanja 1/1), četiri skoka i dvije asistencije za 29 minuta na parketu.

Zanimljivo je bilo u Los Angelesu gdje su Clippersi u samoj završnici uspjeli doći do pobjede protiv Portland Trail Blazersa. U konačnici su slavili sa 107:101 i upisali šestu pobjedu.

Većim dijelom prvog poluvremena vodio je domaćin, dok je u nastavku to bolje išlo za rukom gostima. Rezultat je bio u egalu sve do same završnice, a nešto više od minutu prije kraja 98:98. Tada je Lou Williams povezao pet poena, a Blazersi se nisu uspjeli oporaviti. Pobjedu je domaćin potvrdio s linije slobodnih bacanja.

Williams je susret zaključio s 26 poena i osam skokova, a Kawhi Leonard ubacio je 27 koševa te dodao 13 skokova. Svoju minutažu jako je dobro iskoristio Ivica Zubac koji je za 20 minuta dodao 15 poena (7/12 za dva, slobodna bacanja 1/2), 13 skokova, jednu asistenciju i dvije blokade.

S druge se strane nije istaknuo Mario Hezonja, a za 24 i pol minute dodao je dva poena (1/9 iz igre) i pet skokova. Damian Lillard i C.J. McCollum predvodili su momčad s po 22 poena.

NBA:
Phoenix Suns - Miami Heat 108:124
LA Clippers - Portland Trail Blazers 107:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!