Vodeni sportovi

Kobešćak: "Ušli smo u sezonu malo iznad očekivanja, malo smo i sami sebe iznenadili"

Branimir Korać • petak, 08.11.2019.
Kobešćak: "Ušli smo u sezonu malo iznad očekivanja, malo smo i sami sebe iznenadili"
Foto: FaH

Trener Juga Vjeko Kobešćak i ove sezone radi dobar posao što potvrđuju rezultati. Novi ispit slijedi večeras kada Jug gostuje u Splitu kod Jadrana...

Vaterpolisti Juga nastavljaju s nastupom u Ligi prvaka, a slijedi im gostovanje kod Jadrana u Splitu. Jugaši ove sezone igraju sjajno o čemu svjedoče i njihovi rezultati.

U zadnje vrijeme javio se mali umor, međutim bez obzira na to u Splitu se očekuje samo i isključivo pobjeda Dubrovčana.

"Nakon dobrog starta u Ligi prvaka nadam se da možemo nastaviti u istom ritmu i u četvrtoj utakmici. U zadnjih desetak dana pojavio se umor, nakon jako uspješnog listopada, sada smo u malo slabijoj formi, ali vjerujem da ćemo protiv Jadrana biti dobri. Studeni je posebno težak i neugodan zbog borbe za trofej pobjednika Kupa i zbog te tri utakmice u Ligi prvaka", ističe trener Juga Vjekoslav Kobešćak za Sportnet.

Jug pobjeđuje i u slabijoj formi, a Jadrana neće rezultat i ima problema. U dosadašnjem dijelu Lige prvaka uhvatio je jedan bod kod kuće protiv Spandaua te upisao dva poraza kod kuće protiv Olympiakosa i u gostima kod Sinteza u Kazanju gdje je dosta razočarao.

"Jadran ove sezone igra malo slabije s obzirom na svoju kvalitetu, ali nekako mi se čini da jednostavno mora doći taj trenutak kada će upisati veliku pobjedu i okrenuti formu. Upravo iz tog razloga ovaj susret shvaćamo vrlo ozbiljno", dodaje Kobešćak.

Jug je dominantnim nastupima upisao sve pobjede u dosadašnjem dijelu sezone, malo je iznenadio i sam sebe, a tek su dvoboji protiv Barcelonete i Jadrana iz Herceg Novog bili nešto zahtjevniji.

"Ušli smo u sezonu malo iznad očekivanja i može se reći da smo tako i sebe malo iznenadili. Mi sigurno imamo kvalitetu i snagu, ali mi se nekako čini da nam za neki veliki rezultat ipak nedostaje malo širine. Liga prvaka je sve zahtjevnija i sve teža, a neće nam biti jednostavno niti u domaćim vodama jer je Mladost složila sjajnu momčad."

Mladost je snagu potvrdila u dosadašnjem dijelu natjecanja, posebno sjajnim domaćim nastupom i remijem protiv Pro Recca.

"Taj remi bio im je samo ta psihološka potvrda da su jaki. Imaju širinu, igraju lijep i moderan vaterpolo, bit će zanimljivo igrati protiv njih, ali uvijek su ti dvoboji posebno. Već dugo se nije dogodilo da smo ovako izjednačeni pa i da je Mladost možda čak i malo ispred nas."

Igrač koji može Jugu donijeti neku ravnotežu u jakim dvobojima, kao što je to bilo s Barcelonetom, je Paulo Obradović.

"Puno nam znači, voljeli bi da je ostao i Maro Joković, a onda bi imali momčad za korak više. Medo se vratio s iskustvom više, proveo je neko vrijeme u Grčkoj gdje je uživao, otišao je kao vrhunski igrač, a čini mi se da je sada još bolji."

Bitku u Ligi prvaka Jadran i Jug započinju večeras u 19 sati, Jug želi ostati stopostotan, a Jadran želi iznenađenje koje bi mu pomoglo da se izvuče iz krize.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!