Tenis

Nadal velikim preokretom svladao Rusa i ostao u igri za polufinale

Matej Kačan • srijeda, 13.11.2019.
Nadal velikim preokretom svladao Rusa i ostao u igri za polufinale
Foto: EPA

U drugom kolu skupine Borg Rafael Nadal je s 2:1 u setovima pobijedio Daniila Medvedeva nakon što je gubio s 1:0 u setovima te 5:1 u trećem setu...

Prvi igrač svijeta Rafael Nadal upisao je prvu pobjedu na ATP završnici u Londonu. S 2:1 u setovima nakon velikog preokreta u trećem setu Španjolac je bio bolji od ruskog tenisača Daniila Medvedeva.

U prvom setu su oba igrača čuvala svoj servis, a tek je Medvedev imao šansu za break pri rezultatu 3:3. No, nije ju iskoristio pa se otišlo u tie-break. U 13. igri je Rus nakon 3:2 za Nadala uzeo pet poena zaredom te je osvojio prvi set.

Drugi set donosi ekspresni Nadalov povratak. Prvi igrač svijeta je odmah u prvom gemu oduzeo Medvedevu servis te je istu prednost zadržao do novog servisa Rusa pri rezultatu 5:3 kada mu Nadal opet oduzima servis za 6:3 i 1:1 u setovima. Nadal je tako drugi set počeo i završio breakom.

U odlučujući treći set Medvedev kreće sjajno. Nakon dva breaka i dva obranjena servisa već je imao 4:0 i praktički riješen meč, a pri Nadalovom servisu imao je i dvije šanse za treći break u nizu i 5:0. Ipak, Nadal se uspio spasiti za 4:1, a pri rezultatu 5:1 za Medvedeva kreće veliki preokret prije kojeg je Medvedev propustio i prvu meč loptu.

Nadal je prilično suvereno vratio Medvedevu sve s kamatama te je osvojio pet gemova za redom za 6:5. Rus se uspio pribrati i uvesti meč u odlučujući tie-break, a tamo je Nadal pri 4:3 vodstvu Rusa osvojio četiri poena za redom za ogroman preokret i vrijednu prvu pobjedu.

Nadal se tako uspio oporaviti od poraza protiv Zvereva pa je s po pobjedom i porazom izjednačen s Tsitsipasom protiv kojeg će i igrati za prolazak skupine. Medvedev je posljednji u grupi s dva poraza.

ATP završnica, London:
Rafael Nadal - Daniil Medvedev 6:7, 6:3, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!