Košarka

Buva promašio šut za produžetak, Bilan dvoznamenkast u slavlju Sassarija

Matej Kačan • srijeda, 13.11.2019.
Buva promašio šut za produžetak, Bilan dvoznamenkast u slavlju Sassarija
Foto: FaH

Srijeda je donijela novi set utakmica u košarkaškoj Ligi prvaka, a Hrvati se nisu baš proslavili. Tek dva dvoznamenkasta igrača i jedna trenerska pobjeda predstavljali su domaću košarku...

Hrvatski stručnjaci upisali su polovičan učinak u novoj rundi košarkaške Lige prvaka. Dario Gjergja i njegov Oostende poraženi su na gostovanju kod Turk Telekoma sa 72:66, dok je Igor Miličić sa svojim Anwilom kod kuće nadvisio Antwerp s 80:71.

Roko Rogić nije ulazio u igru u 82:73 pobjedi svog Nymburka u Novgorodu, dok je Kristijan Krajina bio jedna od rijetkih svijetlih točaka svoje Rige u teškom porazu kod Bamberga. Riga je izgubila sa 76:55, a Krajina je ubacio devet poena uz isto toliko skokova. Brose je predvodio Tre McLean s 23 poena.

Hrvatski obraz osvjetlala je centarska linija. Miro Bilan je za 20 minuta ubacio 11 poena uz sedam uhvaćenih lopti u pobjedi svog Sassarija od 90:67 nad Strasbourgom, dok je Ivan Buva zabio 16 poena uz osam skokova za 35 minuta za svoj Gaziantep.

Mrlja na Buvinoj partiji bio je zadnji napad u kojem je hrvatski centar promašio šut za produžetak. Gaziantep je tako ipak upisao minimalni 69:67 poraz kod Tenerifa.

Liga prvaka, peto kolo:
Turk Telekom - Oostende 72:66
Anwil - Antwerp 80:71
Nižnji Novgorod - Nymburk 73:82
Dinamo Sassari - Strasbourg 90:67
Tenerife - Gaziantep 69:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!