Košarka

Partizan upisao drugi poraz u nizu, Cedevita Olimpija drugu pobjedu

Matej Kačan • četvrtak, 14.11.2019.
Partizan upisao drugi poraz u nizu, Cedevita Olimpija drugu pobjedu
Foto: EPA

Srijeda je donijela novi set utakmica sedmog kola Ulebovog Eurokupa, a polovičan učinak su ostvarile regionalne ekipe...

Virtus iz Bologne nastavlja pobjeđivati preokretima, a novi se dogodio u Rishonu kod Maccabija. Rishon je nakon 27 minuta košarke vodio sa 69:52, a tada kreće preokret košarkaša koje s klupe vodi Saša Đorđević. Do kraja treće dionice Virtus čini 8:0 seriju koja se produžila i na šest minuta posljednje dionice.

Tako je u devet minuta Virtus napravio 24:1 te je poveo sa 76:70, a do kraja je prednost održana do konačnih 85:79 za momčad iz Bologne koju je s 19 poena vodio Gamble, a 18 uz šest dodavanja, ali i sedam izgubljenih lopti je dodao Miloš Teodosić. Alex Hamilton i Jonathan Williams su za Rishon ubacili po 19, a potonji je dodao i 11 skokova.

Priključak za Virtusom više ne drži Promitheas koji je teško nastradao kod Monaca. Klub iz Kneževine je s 80:59 upisao četvrtu pobjedu, dok je Promitheasu nanio drugi poraz. Prednost je dostigla i 36 poena, a razliku su gosti uspjeli ublažiti tek u posljednjoj dionici.

Dee Bost je sa 16 poena vodio pobjednike, a Anthony Clemmons je dodao 15. Promitheas je imao tek dva dvoznamenkasta igrača.

Partizan je nakon pet uzastopnih pobjeda upisao drugi poraz u nizu, a odgovoran za novi udarac Beograđanima je Tofas iz Burse. Turska ekipa je vodila kroz svih 40 minuta, a razlika je stala na deset poena za konačnih 82:72. Sammy Mejia je bio sjajan u domaćim redovima s 26 poena, a kod Partizana je s 15 prednjačio Nemanja Gordić.

Usprkos porazu Partizan ostaje u vrhu skupine B, a tamo je s istih pet pobjeda i dva poraza i Reyer iz Venezije koji je kod kuće svladao Lokomotiv iz Kubana sa 66:61 u jednoj tvrdoj utakmici. Na poluvremenu su gosti vodili s pet razlike, a u četvrtoj četvrtini je Reyer uspio preokrenuti utakmicu u svoju korist.

Domaćine je do pobjede vodio Austin Daye sa 17 poena, dok je kod Kubana Will Cummings s 11 poena jedini prebacio dvoznamenkastu granicu.

Na dnu tablice u skupini B ostao je Limoges koji je u gostima kod Vilnius Rytasa gubio kroz cijeli susret, a konačno stanje na semaforu je pokazivalo 92:78 za domaćina koje je predvodio Pako Cruz s 22 poena. Vincent Sanford je s 20 poena ubacio najviše za goste, ali se istaknuo Semaj Christon koji je uz 17 ubačaja podijelio čak 12 asistencija.

Iako se prije samo nekoliko tjedana činilo da Cedevita Olimpija nikad neće doći do pobjede u Eurokupu, igrači Slavena Rimca su upisali dvije u nizu u posljednja dva susreta. U Ljubljani je s 81:76 pao ruski predstavnik UNICS iz Kazanja. Razlika u korist Cedevite je dostigla i 17 poena, na ulazu u posljednju dionicu je iznosila 12 poena, a zaustavila se na tek pet poena nakon gostujućeg pokušaja povratka.

Cedevitu Olimpiju je predvodio američki trio Hopkins-Boatright-McIntyre s kombiniranih 47 poena, Filip Krušlin je postigao šest poena uz jedno dodavanje. UNICS je s 26 poena vodio Jamar Smith, ali sam nije mogao.

UNICS je usprkos porazu s 5-2 na vrhu tablice, a ispod njega su se naredale tri momčadi s 4-3 omjerom. Dvije od te tri su Brescia i Joventut koji su odmjerili snage u Italiji, a Brescia je s 87:83 bila uspješnija. Joventut je vodio kroz prvo poluvrijeme, a Brescia je do kraja treće četvrtine okrenula. Ključna za odvajanje je bila 11:0 serija krajem treće dionice, a Joventut se pokušao vratiti svojom 18:2 serijom.

Ipak, domaćin je izdržao te s 87:83 odnosi pobjedu. Kenneth Horthon je s 21 poenom vodio Bresciju, a kod Joventuta je prvo ime bio slovenski centar Alen Omić sa 17 poena te deset skokova.

U skupini D se ništa ne zna osim toga da Unicaja dominira te je na omjeru 6-1, a nova žrtva bila je momčad Gdynije. Unicaja je dobila s uvjerljivih 91:69, a kod Španjolaca je prvo ime bio Toupane s 13 poena uz Avramovića i Thompsona koji su postigli po 12 poena. Upson je vodio goste s 15 poena.

Oldenburg je kod kuće odigrao sjajnu treću četvrtinu koju je dobio s 24:15 da bi ostvario 79:72 pobjedu protiv Galatasaraya. Tako su obje ekipe na omjeru 4-3 i vjerno prate Unicaju. Tyler Larson je s 21 poenom vodio Oldenburg, dok je Yigit Arslan kod gostiju ubacio 20 poena.

Eurokup, sedmo kolo:
Maccabi Rishon - Virtus Bologna 79:85
Monaco - Promitheas 80:59
Tofas - Partizan 82:72
Vilnius Rytas - Limoges 92:78
Reyer Venecija - Lokomotiv Kuban 66:61
Cedevita Olimpija - UNICS 81:76
Brescia - Joventut 87:83
Oldenburg - Galatasaray 79:72
Unicaja - Asseco Gdynia 91:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!