Rukomet

Radovanović: "Benfica je dobar protivnik, izuzetna ekipa s par izvrsnih pojedinaca, na nama je da budemo pravi"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.11.2019.
Radovanović: "Benfica je dobar protivnik, izuzetna ekipa s par izvrsnih pojedinaca, na nama je da budemo pravi"
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea u trećem pretkolu EHF kupa igraju protiv Benfice. Portugalci imaju vrlo snažnu momčad, a upoznala ih je Dubrava koja je odigrala odličnu prvu utakmicu, no visoko je poražena u drugoj...

U Nexeu s nestrpljenjem očekuju dvoboj trećeg pretkola Kupa EHF-a protiv Benfice. Protivnik je neugodan i težak, ali vratar Nexea Mihailo Radovanović je optimist.

"Raste neka pozitivna napetost, osjeti se na treningu, da je u subotu ta utakmica, svi je jedva čekamo i veselimo joj se. Benfica je dobar protivnik, izuzetna ekipa s par izvrsnih pojedinaca, na nama je da budemo pravi i s pozitivnim stavom uđemo u tu utakmicu i od prve do 120. minute igramo kao da je rezultat 0:0."

U gradu je sve u znaku tog dvoboja i dvorana će biti krcata.

"Znamo sigurno da će biti puna dvorana, svi pričaju o ovom, svi zovu, raspituju se... Ovo je jedna od jačih utakmica u tom pretkolu EHF-a tako da se nadam punoj dvorani."

"Publika je naš sedmi igrač i bez nje teško možemo nešto napraviti. Potreban nam je taj vjetar u leđa, protiv Benfice pogotovo. Mislim da s našim pravim pristupom i vjetrom u leđa možemo daleko dogurati."

Jedan od glavnih aduta Benfice je i makedonski vratar Borko Ristovski.

"Vratari će biti jedan od ključnih faktora, Moreno i ja smo dvojica, Borko je jedan, vidjet ćemo..."

Ono što predstavlja problem za Nexe je mali broj utakmica. Dok klubovi uglavnom u svim sportovima ističu kako je raspored pregust i nema vremena za odmor, Našičani pak imaju premalo utakmica.

"Svakako je veliki minus da nemamo dovoljno utakmica, nije isto trenirati i igrati. Međutim nekako smo si sve to posložili u glavi, trener dosta inzistira na tome i mislim da će sve biti u redu."

Susret u Našicama igra se u subotu od 18 sati.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!