Rukomet

PPD Zagreb sve dalje od osmine finala, Celje mu održalo lekciju u Areni

Branimir Korać • četvrtak, 14.11.2019.
PPD Zagreb sve dalje od osmine finala, Celje mu održalo lekciju u Areni
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba upisali su poraz u osmom kolu Lige prvaka u Areni Zagreb protiv Celja s glatkih 31:27. Nastup u skladu s dosadašnjima u Ligi prvaka, bojažljiv, skroman i nedovoljan da bi ušao u priču oko osmine finala...

Ova momčad PPD Zagreba nema kvalitetu za proći u nokaut fazu Lige prvaka. Niti psihološki, niti fizički nije spremna nositi se s ostalim protivnicima, a od početka sezone govori se i posve je jasno da je dosta loše selekcionirana.

Uoči sezone govorilo se kako je minimum koji se u Ligi prvaka želi ostvariti plasman u osminu finala, spominjao se i završni turniru kroz nekoliko godina, međutim procjena je bila potpuno kriva. Od početka ima puno problema, previše igrača koji nisu naučili i navikli igrati obranu pa Vujović mora slagati momčad kao da igra tetris, dobro paziti tko s kim u kojoj sekundi smije biti na parketu, a da igra jako ne pati.

Nedostatak desnog vanjskog je nešto što je neshvatljivo, pa tako tu poziciju mora krpati ionako iscijeđeni Zlatko Horvat koji, normalno, niti ne može uhvatiti pravu formu jer se nalazi izvan svoje pozicije, a kada Horvat nije u pravoj formi i svjež, niti Zagreb ne igra dobro.

Ovaj dvoboj bio je doslovno na sve ili ništa. Zagreb si ni u kojem slučaju nije smio dopustiti nikakav krivi korak, doslovno je morao do pobjede, međutim, realno, nije bio niti blizu.

Niti jednom u svih 60 minuta Zagreb nije bio u vodstvu. Već u prvih pet minuta vidjelo je da su se igrači stisnuli i da je pritisak učinio svoje. Nije niti čudno da je Vujović na prvom minuti odmora odmah poručio - uplašili ste se.

Do sredine prvog poluvremena Zagreb je uspio izjednačiti na 6:6, ali to nije ništa značilo jer je Celje odmah uzvratilo serijom 5:1 i pobjeglo na 11:7.

Igra bez imalo samopouzdanja, drskosti, krvi s čim bi Zagreb pokazao da mu je ovo jako bitna, ključna utakmica. Celje je igralo upravo suprotno, kontroliralo je situaciju na parketu i nijednom nije dopustilo Zagrebu da se spusti na ispod dva gola minusa.

Vratari nisu pružili dovoljan doprinos, kada je na kraju realizacija postala kvalitetnija, na drugoj strani se ništa nije moglo obraniti i Zagreb je potonuo u poraz.

Za proći skupinu treba mu doslovno čudo. Za Celjem kasni čak osam bodova, znači Slovenci do kraja ne bi više nikome smjeli uzeti bodova, a Zagreb bi s druge strane morao upisati čak tri pobjede. Elverum je jedna mogućnost, a svi ostali su za klasu, dvije, tri iznad Zagreba i u ovakvom stanju suludo je očekivati pobjedu protiv takvih protivnika.

U ovom dvoboju s Celjem istaknuli su se Filip Vistorop sa šest i Marin Šipić s pet golova. Kod Celja sjajni Josip Šarac zabio je deset golova.

Liga prvaka:
PPD Zagreb - Celje 27:31

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tomahawk9214.11.2019. u 21:48
    Pa sta ppd konta, prosli bi dalje nemaju jednog jedinog desnog vanjskog, hrastnik nije ni krilo ni bek nit igra drugog u obrani, ljudi moji usporedite celje i ppd, u ppd igraju 3 slovenca invalida a u celju jedan hrvat koji dere,nemate desno krilo matanovic dere u gorenju, nema ko sutnut sa 9m... [više na forumu]
    tomahawk92