Rukomet

Vujović: "Pred nama je vrijeme u kojem ćemo morati mnogo stvari promijeniti i reorganizirati"

Marjan Kreševac • četvrtak, 14.11.2019.
Vujović: "Pred nama je vrijeme u kojem ćemo morati mnogo stvari promijeniti i reorganizirati"
Foto: FaH

PPD Zagreb izgubio je danas utakmicu rukometne Lige prvaka koju je morao dobiti da održi realne šanse da dohvati osminu finala. Nisu Zagrebaši svojim pristupom, voljom i željom na terenu ni zaslužili ništa bolje od poraza 31:27...

Arena je pokazala da ova momčad Zagreba nema dostatnu kvalitetu, ali nažalost ni volje ni želje na parketu da bude konkurentna u rukometnoj Ligi prvaka ove sezone. Ovim porazom ostale su samo teoretske šanse za nastavak natjecanja u nokaut fazi, a realnost je daleko od teorije. Realnost kaže da ovoj momčadi treba ozbiljna igračka rekonstrukcija.

Svih postojećih problema svjestan je trener Zagreba Veselin Vujović, ali isto tako svjestan je da bez velikih promjena (prvenstveno u igračkom kadru) i reorganizacije neće uspjeti ništa promijeniti: "Čestitam Celju, nadam se da će proći u iduću fazu natjecanja i tamo igrati zapaženu ulogu. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo morati mnogo stvari promijeniti i reorganizirati kako bi drugi dio sezone bio bolji."

"Celje je odigralo vrhunsku utakmicu, Šarac i Grošelj su bili izvanredni i eto moram reći da ih je bilo lijepo za gledati iako smo bili na suprotstavljenim stranama. Odigrali smo slabu utakmicu, slabiju nego u Celju i rezultat je na kraju takav kakav je", zaključio je Vujović svoje viđenje susreta protiv Celja.

Kako je to izgledalo iz igračke perspektive predstavnicima medija pokušao je objasniti Ante Gadža: "Loše smo otvorili utakmicu i mislim da je to bio ključ večeras. Bili smo nekako u grču, vjerojatno jer smo bili svjesni važnosti utakmice. Teško je stizati rezultat, u par navrata kada smo bili blizu da se u potpunosti vratimo u utakmicu, nismo iskoristili svoje prilike i jednostavno danas nismo uspjeli."

Među gostujućim redovima vladalo je oduševljenje kako igrom tako i rezultatom, bila je ovo prva, povijesna pobjeda Celja u Zagrebu: "Povijesna pobjeda za nas, prva naša ikada u Zagrebu. Otvorili smo dobro utakmicu, ali nije bilo lako odolijevati napadima Zagrebaša kroz cijeli susret. Bili smo dobri i u napadu i u obrani iako je bilo nešto problema s igrom 7 na 6 ali evo, mogu reći da sam zaista sretan radi ove pobjede", izjavio je trener Celja Tomaž Ocvirk.

Sa svojim trenerom složio se i David Razgor: "Prva naša pobjeda u Zagrebu. Moram priznati da smo sanjali ovakav rezultat i mislim da se to vidjelo na terenu – od prve do posljednje minute. Svi igrači su doprinijeli uspjehu, bili smo disciplinirani i na kraju stigli do važne pobjede."

U sljedećem kolu Lige prvaka PPD Zagreb dočekuje Elverum, a Celje PL kod kuće igra s Pick Szegedom.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dr00714.11.2019. u 23:37
    S obzirom na prvi poraz zagreba od celja a bilo je i gorih ekipa i situacija od ovogodisnje , vremeje da vujo krene kuci. Promjene su trebale biti i prije ali sada je doslo do 3 lige ili kadetske... i rukomet je u banani a vujo ga nemoze izvuci. Trebamo vođu u zagrebu i u svim drugim klubovima HRV.
    dr007