Košarka

Sjajni Šarić opet među najboljima, Sunsima nova pobjeda, Paul George debitirao na izvrstan način

Branimir Korać • petak, 15.11.2019.
Sjajni Šarić opet među najboljima, Sunsima nova pobjeda, Paul George debitirao na izvrstan način
Foto: EPA

Phoenix Sunsi upisali su novu pobjedu, sedmu ukupno i to ovaj put protiv Atlanta Hawksa. Sunsi su odradili odličnu utakmicu, a pohvale za takav nastup idu i Dariju Šariću...

Phoenix Sunsi nastavljaju s vrlo dobrim nastupima. Iako su ih rijetki vidjeli u pozitivnom omjeru, oni su stigli do sedme pobjede i trenutni omjer im je 7-4. Odrađuju jako dobar posao, a protiv Atlanta Hawksa imali su čak trojicu igrača iznad 20 ubačenih poena.

Među njima je bio i Dario Šarić koji se posve aklimatizirao i igra sve bolju košarku. Nastup protiv Atlante jedan mu je od najboljih ove sezone, a osim njega vrhunski su svoj dio posla odradili i Kelly Oubre i Devin Booker.

Ovaj dvoboj s nestrpljenjem se očekivao i zbog sraza playmakera, Rickyja Rubija i Traea Younga. Young je na kraju imao bolji pojedinačni učinak, dosta bolji, ali Hawksi su s njim na terenu bili u zaostatku od 17 poena dok su Sunsi s Rubijom bili u plusu.

Phoenix je kontrolu nad utakmicom stekao još u završnici prvog poluvremena i odličnom igrom u napadu u početku drugog dijela tako je samo nastavio. Dvoznamenkastu razliku dostigao je u trećoj dionici, a u četvrtoj je plesao po rubu 20 poena viška.

Dario je za 30 minuta na parketu upisao 23 poena (6/7 za dva, 3/5 za tri, 2/2 slobodna) i šest skokova. Oubre je bio prvo ime susreta s 30 poena i sedam skokova, a Booker je upisao 27 poena i sedam asistecija.

Kod Hawksa Jabari Parker ubacio je 24 poena uz sedam skokova, a po 21 poen dodali su Trae Young (13 asistencija) i Alex Len (deset skokova).

Paul George debitirao je u dresu Los Angeles Clippersa u New Orleansu i potvrdio najvišu klasu. Praktički bez pravih treninga s momčadi, izravno s rehabilitacije, bio je daleko najbolji pojedinac Clippersa.

Kawhi Leonard dobio je odmor, a prvi nastup upisao je George i odmah preuzeo ulogu vođe. Na parketu je bio samo 24 minute, ali i to mu je bilo dovoljno za fantastičnih 33 poena (10/17 iz igre, 10/10 slobodna), devet skokova i četiri asistencije.

To ipak nije bilo dovoljno za pobjedu, Pelicansi su slavili 132:127.

Prvo ime susreta bio je Jrue Holiday koji je završio s 36 poena, sedam asistencija i šest osvojenih lopti, Frank Jackson ubacio je 23 poena uz pet skokova, a Derrick Favors 20 poena uz 20 skokova.

Kod gostiju uz Georgea 31 poen i devet asistencija dodao je Lou Williams, a Rodney McGruder dodao je 20 poena.

Ivica Zubac za samo 12 minuta s klupe ubacio je šest poena (3/4 za dva) i uhvatio pet skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 128:112
New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 132:127

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!