Tenis

Mektić: "Ovdje se ugodno osjećam, igrački mi odgovaraju uvjeti"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 15.11.2019.
Mektić: "Ovdje se ugodno osjećam, igrački mi odgovaraju uvjeti"
Foto: Pixsell

Među hrvatskim igračima koji se pripremaju za predstojeći završni turnir Davis Cupa u Madridu, posebno ugodne uspomene za Caju Mágicu vežu Nikolu Mektića jer je upravo u tom kompleksu osvojio svoj prvi od dosadašnja tri naslova u paru na turnirima iz serije ATP Masters 1000...

Nikolu Mektića vežu lijepe uspomene za Madrid, a iako se neće igrati na zemlji, to mu ne bi trebalo predstavljati problem.

"To je bilo prvi put da sam uopće nastupio na tom turniru i odmah ga osvojio. Općenito mi je grad predivan i volim se vraćati u Madrid i Španjolsku, ovdje se odlično osjećam. Igrački mi odgovaraju uvjeti, nadmorska visina ima utjecaj u tome jer je brže. Turnir se igra na zemlji, što ovdje na Davis Cupu neće biti slučaj, ali ukupno se ovdje osjećam odlično."

Hrvatska reprezentacija ne oskudijeva vrhunskim igračima u paru, jer su čak četvorica u opciji za nastup u Madridu.

"Ne zna se još. Čekamo Ivana Dodiga da dođe iz Londona, trebao bi nam se priključiti danas" (op. petak), "pa ćemo imati još dan-dva za trening. Mate Pavić je posljednjih tjedana imao problema s leđima, pa ćemo još procijeniti je li sasvim spreman i na temelju toga odlučiti tko će igrati."

U starom sustavu Davis Cupa, kada je bilo moguće osvojiti pet bodova te je onaj u paru vrijedio 20%, sada je situacija drugačija. Moguće je osvojiti najviše tri boda, što znači da onaj iz para vrijedi jednu trećinu.

"Da, sada vrijedi 33%. Oslabljeni smo u pojedinačnom dijelu zbog ozljede Marina Čilića i tu moramo tražiti prednost. Imamo širok kadar i nadam se da ćemo tu prednost ovdje iskoristiti", dodao je Mektić.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!