Nogomet

Kako su odigrali: Vlašić i Petković sjajni u napadu, Ćaleta-Car i Perić opravdali povjerenje u obrani

Jan Šneler • nedjelja, 17.11.2019.
Kako su odigrali: Vlašić i Petković sjajni u napadu, Ćaleta-Car i Perić opravdali povjerenje u obrani
Foto: FaH

Pobjedom protiv Slovačke (3:1), Hrvatska je osigurala nastup na Europskom prvenstvu, a većina reprezentativaca odradila je odlično zadatke. Ponajbolji su bili Nikola Vlašić i Bruno Petković te Duje Ćaleta Car i Dino Perić. Onaj koji je podbacio je Ante Rebić čija pozicija će biti upitna ako ne postane standardan u klubu…

Dominik Livaković - Rekli smo već sto puta, uvjerljivo najbolji hrvatski vratar. Primio je pogodak, ali za njega nije kriv. Imao dvije odlične reakcije u prvom dijelu i ponovno odavao dojam sigurnosti.

Borna Barišić - U defenzivnom dijelu nije imao previše problema, dok je u napadačkom stvarao probleme Slovacima. Jako dobra partija, asistirao i za pogodak Perišića.

Duje Ćaleta Car - Dobio jedan nepotrebni žuti karton u 14. minuti, ali to ga nije opteretilo. Vrlo kvalitetno odigrao i definitivno potvrdio da se na njega može ozbiljno računati.

Dino Perić - Sukrivac za primljeni pogodak, ali se iskupio borbenošću kod izjednačenja. S obzirom da mu je ovo bio debi u dresu Hrvatske, odradio jako dobar posao u defenzivi i potvrdio sjajnu formu iz Dinama.

Tin Jedvaj - Slabo reagirao kod primljenog pogotka, imao puno više problema u defenzivnim zadacima od Barišića, ali kako je susret išao, igrao sve bolje.

Marcelo Brozović - Odradio puno „nevidljivog“ posla, borben u veznoj liniji koja je potpuno zasjenila slovačku. Vidi se da igra na visokoj razini u Interu.

Luka Modrić - Kapetan je u svom 127. nastupu za Hrvatsku pokazao kako je još uvijek na visokoj razini i teško je zamisliti igru bez njega. Siguran, sjajne lopte dijelio, šteta je što nije bolje reagirao u petoj minuti kada je imao sjajnu priliku za pogodak.

Nikola Vlašić - Odlično odigrao i zabio u iznimno važnom trenutku početkom drugog dijela za 1:1. Sve je jasnije kako se Vlašić pozicionirao kao nezamjenjiv u najjačoj postavi Hrvatske.

Ante Rebić - Na stranu borbenost i želja, nije u formi, ne igra puno u Milanu i diskutabilno je, je li uopće trebao početi od prve minute. Nije se nametnuo i zasluženo je kasnije zamijenjen.

Ivan Perišić - Nije ovo bila njegova najbolja utakmica, muči se dosta s formom, ali uspio je zabiti i to prekrasan pogodak za 3:1 tako da vjerujemo da će ga ovo malo pokrenuti. Perišić kakvog smo gledali u Rusiji treba Hrvatskoj.

Bruno Petković - Neuobičajeno za njega dosta je promašivao u prvom dijelu, ali vratio se pogotkom u nastavku. Apsolutno najbolji napadač Hrvatske, čvrst i lucidan, spreman na sjajne poteze. Veliki dobitak za Vatrene

Josip Brekalo - Ušao u igri umjesto Rebića. Trudio se, imao nekoliko dobrih prodora i pokušaja, ali nažalost Martin Dubravka danas je bio sjajan na golu. Možda trebao početi susret jer zaslužuje to svojim igrama.

Mateo Kovačić - Premalo igrao za ocjenu.

Mislav Oršić - Premalo igrao za ocjenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!