Nogomet

Slovački izbornik: "Bili smo dobri u prvih 50 minuta, presjekla su nas dva nesretna gola"

Matej Kačan • nedjelja, 17.11.2019.
Slovački izbornik: "Bili smo dobri u prvih 50 minuta, presjekla su nas dva nesretna gola"
Foto: FaH

Slovački izbornik Pavel Hapal je na konferenciji za medije nakon utakmice govorio o porazu Slovačke na Rujevici te o šansama Slovaka za plasman, a bilo je i riječi i o individualnim partijama slovačkih igrača...

Slovačka je na Rujevici odigrala sjajnih prvih 50 minuta, da bi se u drugom poluvremenu raspala i ipak potpisala 3:1 poraz. Pavel Hapal izrazio je zadovoljstvo s prvim dijelom, ali i žal za propuštenim. "Jako sam razočaran jer smo iz ove utakmice mogli dobiti više. Na početku i u prvom dijelu igrali smo kako smo se dogovorili, nismo igrali gore-dolje s Hrvatskom na otvorenu utakmicu. Hrvatska je nakon gola na poluvremenu bila nervozna, a onda smo dobili dva gola i crveni karton te se igra slomila, a onda je došao i taj treći pogodak."

"S prvim poluvremenom smo zadovoljni, u drugom nismo htjeli dozvoliti kontre, a baš se to se dogodilo kod prvog i drugog gola. Ne radi se o neiskustvu, nego o dozi sreće kod prvog i drugog gola. Kod prvog pogotka Hrvatske se lopta sretno odbila, a kod drugog smo opet dobili kontru koju smo obranili, ali smo primili gol iz kornera. Prvih 50 minuta i ta kompaktnost je moja ideja i kako želimo igrati, a nakon dva gola se sve raspalo, a Hrvatska je bila bolja."

Hrvatska je poznata kao ekipa koja dosta loše brani prekide, a ipak je svoj drugi pogodak postigla baš iz kornera.

"Drugi gol još nisam detaljnije pogledao. Zonski branimo kornere, vjerojatno je netko izgubio dvoboj jedan na jedan i to nam nije želja, korneri se vježbaju te želimo davati, a ne primati golove iz prekida. No, dogodi se i neželjen ishod."

Slovačke novinare dosta su zanimale izbornikove ocjene individualnih partija slovačkih igrača. Neki su zadovoljili, a neki baš i ne. Poglavito se to odnosi na stopera Vavra te na krilo Rusnaka.

"Vavro je mlad, on je dio reprezentacije i ne znam bi li netko drugi odigrao bolje ili lošije. I dalje je u kadru, član je ekipe i mnogi faktori će odlučiti o tome hoće li igrati u sljedećoj utakmici. Rusnak je također član reprezentacije, bio je u kadru kad smo igrali i bolje i kad smo pobjeđivali, a niti Haraslin ga nije dobro zamijenio. I na drugim pozicijama su igrači podbacili i razmislit ćemo o sastavu za sljedeću utakmicu. Lobotka je odigrao vrlo dobru utakmicu, a Dubravka je jako dobro branio."

Usprkos porazu, iz ove utakmice Slovaci mogu izvući neke dobre stvari, ali i pouke.

"Pozitivno iskustvo koje možemo izvući iz ovog susreta je prije svega kompaktnost iz prvih 50 minuta. Protiv Azerbajdžana bi kvaliteta trebala biti na našoj strani i nadam se da ćemo odigrati kao prvih 50 minuta ovdje. Hrvatska je bila prejaka nakon što smo se raspali, to je ipak viceprvak svijeta."

Godinama je obranom i svlačionicom Slovaka dirigirao Martin Škrtel. Njega više nema, a na zalasku karijere je i Marek Hamšik. Traže se novi lideri ove momčadi.

"Nova lica reprezentacije bi trebali biti Škriniar koji igra sjajno u klubu i Dubravka koji je jedan od lidera u svlačionici, to su dva igrača koji bi mogli preuzeti ulogu lidera nakon odlaska Škrtela i Hamšika."

Za Slovačku nije još sve izgubljeno, u posljednjem kolu treba dobiti Azerbajdžan i izboriti dodatne kvalifikacije.

"Emocije nakon utakmice su jake, ali se treba regenerirati i to je na prvom mjestu jer dolazimo kući u 4 ujutro. U svlačionici sam pitao igrače tko ne vjeruje da se možemo oporaviti i izboriti Euro i nitko nije digao ruku. To je dobro, jer da je netko digao potjerao bih ga. Vjerujem u oporavak i u pobjedu nad Azerbajdžanom."

Susret između Slovačke i Azerbajdžana je na rasporedu 19. studenog.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!