Košarka

Nova Hrvatska preko Njemica do druge pobjede u kvalifikacijama

Matej Kačan • nedjelja, 17.11.2019.
Nova Hrvatska preko Njemica do druge pobjede u kvalifikacijama
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket 2021. Nakon Latvije u gostima, u Zaboku je pala i Njemačka s rezultatom 93:86...

Košarkašice Hrvatske nastavljaju s uspješnim ulaskom u kvalifikacije za ženski Eurobasket 2021. Put je otvoren gostujućom pobjedom kod Latvije, a uspjesi su nastavljeni i u Zaboku u kojem je svladana reprezentacija Njemačke s rezultatom 93:86.

Hrvatske igračice su bolje ušle u susret te je nakon prvih deset minuta igre na semaforu 26:20. Vodila je Hrvatska i s 25:14, ali su se gošće uspjele približiti. Druga dionica je u potpunosti pripala gostujućoj ekipi pa je u tih 10 minuta rezultat bio 34:18 za Njemačku, a na semaforu je na poluvremenu 54:44 u korist gošći.

Povratak i novi preokret Hrvatica je uslijedio u trećoj dionici, a ključna je bila 11:0 serija kojom se Hrvatska i vratila u vodstvo. Zadnje što smo od Njemačke vidjeli bilo je primicanje na 78:77 pet minuta prije kraja utakmice, ali je odmah bio spreman hrvatski dogovor i serija 7:0.

Do kraja smo gledali uglavnom festival slobodnih bacanja u kojem je Hrvatska zadržala vodstvo i uzela pobjedu, a prvo ime pobjednica bila je Ivana Dojkić s 27 poena. Pratila ju je Iva Slonjšak s 19 poena. Satou Sabally je vodila poraženu ekipu s 33 poena.

Kvalifikacije za Eurobasket 2021., žene:
Hrvatska - Njemačka 93:86

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!