Nogomet

Francuzi pobjedom u Tirani potvrdili prvo mjesto, Uzuni i Ismajli ostali na klupi

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.11.2019.
Francuzi pobjedom u Tirani potvrdili prvo mjesto, Uzuni i Ismajli ostali na klupi
Foto: EPA

Završeno je natjecanje i u skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Francuska je pobjedom u Tirani potvrdila prvo mjesto, a drugi su završili Turci...

Uoči zadnjeg kola u skupini H bilo je jedino upitno tko će završiti na prvom, a tko na drugom mjestu. Francuzi su trebali pobjedu u Albaniji kako bi spriječili da Turska slavljem u Andori dođe na prvo mjesto.

Francuzi su stoga ozbiljno shvatili ovaj dvoboj i jednako tako ga i odradili. Odnijeli su pobjedu 2:0, a oba pogotka zabili su u prvom poluvremenu.

Već u devetoj minuti Antoine Griezmann ubacio je iz slobodnog udarca, a Corentin Tolisso glavom je pospremio loptu u mrežu.

Nakon točno pola sata Dubois je dobrom povratnom loptom pronašao Griezmanna koji iz prve šalje loptu u mrežu za konačnih 2:0. Myrto Uzuni i Ardian Ismajli odgledali su susret s klupe za pričuve.

Istim rezultatom i Turska je slavila u Andori i to također odradivši kompletan posao već u prvih pola sata.

Najraspoloženiji Turčin bio je Enes Unal koji je zabio oba pogotka i to u 17. i 21. minuti susreta.

Moldavija je zaključila nastup na posljednjem mjestu u skupini s devet poraza u deset utakmica.

Deveti joj je nanio Island koji je i Kišinjevu slavio s 2:1. Birkir Bjarnason bio je strijelac prvog gola u 17. minuti da bi najkon nešto manje od sat vremena igre poravnao Milinceanu. Ipak, u 65. minuti Gylfi Sigurdsson zabija za pobjedu 2:1.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!