Košarka

Raptorsi pregazili Hornetse, utakmica karijere čudesnog Luke Dončića

Branimir Korać • utorak, 19.11.2019.
Raptorsi pregazili Hornetse, utakmica karijere čudesnog Luke Dončića
Foto: EPA

U preostalim NBA utakmicama u kojima nije bilo hrvatskih igrača ističe se fantastična individualna predstava Luke Dončića u pobjedi protiv Spursa...

Aktualno prvaci Toronto Raptorsi upisali su novu pobjedu i nastavili stopostotan niz kod kuće. Ne samo da su slavili, učinili su to vrlo uvjerljivo protiv Charlotte Hornetsa s čak 132:96. Ovo je Raptorsima najuvjerljivija pobjeda ove sezone i pet u pet domaćih susreta.

OG Anuoby predvodio je Toronto s 24 poena i pet skokova, Pascal Siakam dodao je 20 poena, osam skokova i pet asistencija, a Chris Boucher 11 poena i 11 skokova. Kod Hornetsa Marvin Williams imao je 14 poena, a po 13 su dodali Miles Bridges (pet skokova) i Bismack Biyombo.

Luka Dončić odigrao je svoju najbolju utakmicu u karijeri i vodio je Dallas Maverickse do pobjede protiv San Antonio Spursa. Dončić je upisao 42 poena, 11 skokova i 12 asistencija te je drugi najmlađi igrač u povijest s triple -double, uz 40 plus poena te uz LeBrona Jamesa jedini koji je to uspio prije 21. rođendana.

"Ovaj dečko može što god poželi na parketu. Trenutno je u jednom od onih čarobnih nizova, fantastično je gledati ga i biti dio toga", rekao je trener Dallasa Rick Carlisle.

Dončiću su pomogli Dorian Finney-Smith s 22 poena i pet skokova te Kristaps Porzingis s 18 poena i deset skokova. Kod Spursa DeMar DeRozan bio je na 36 poena i osam skokova, a LaMarcus Aldridge na 16 poena i devet skokova.

Teško su stradali Brooklyn Netsi na svom parketu, Kyrie Irving nije igrao i to su iskoristili Pacersi koji su slavili s vrlo visokih 115:86.

Predvodili su ih Aaron Holiday s 24 poena, 13 asistencija i šest skokova, Justin Holiday s 20 poena i Domantas Sabonis sa 16 poena i 18 skokova. Kod poraženih Spencer Dinwiddie završio je s 28 poena, osam asistencija i pet skokova dok su po deset poena dodali Jake Allen (12 skokova) i Garrett Temple (šest skokova).

Iako su Bucksi povukli Dragan Bendera iz razvojne lige, nisu ga trebali protiv Chicaga. Svejedno su slavili sa 115:101.

Još jednu veliku utakmicu odigrao je Giannis Antetokounmpo s 33 poena i deset skokova dok je Brook Lopez dodao 19 poena i deset skokova. Kod Bullsa Daniel Gafford ubacio je 21 poen uz pet skokova, a Coby White dodao je 13 poena.

NBA:
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 132:96
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 117:110
Brooklyn Nets - Indiana Pacers 86:115
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 101:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!