Košarka

Šakić vodio Lietkabelis do pobjede, Markota uspješniji od Rogića u susretu Hrvata

Matej Kačan • srijeda, 20.11.2019.
Šakić vodio Lietkabelis do pobjede, Markota uspješniji od Rogića u susretu Hrvata
Foto: FaH

Osam utakmica odigrano je u srijedu u košarkaškoj Ligi prvaka, a na dva terena imali smo trojicu hrvatskih predstavnika...

Nymburk je u Pragu s visokih 91:74 nadvisio abaligaškog predstavnika Mornara iz Bara koji je još bez pobjede u Ligi prvaka. Odmah nakon prve dionice u 24:14 je postavljen ritam koji su Česi održavali do samog kraja.

Roko Rogić je za pobjednike odigrao tek sedam minuta uz dva poena, a Damir Markota nije bio ništa uspješniji kod Mornara. Upisao je tek pet poena i četiri skoka.

Treći hrvatski predstavnik je osvjetlao obraz domaćih košarkaša. Željko Šakić je s 21 poenom uz sedam skokova vodio svoj Lietkabelis do 66:63 pobjede kod Strasbourga. Vodio je Lietkabelis i puno uvjerljivije, ali su domaćini sjajnim drugim poluvremenom sve stigli, a skoro i prestigli.

Ipak, Lietkabelis je izdržao, a uz Šakića prvo ime je bio Lipkevičius s 14 ubačaja. Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu 86:80 Neptunasa nad Bešiktašom u skupini D te slavlje Gaziantepa nad Nižnjem iz Novgoroda u grupi C.

FIBA Liga prvaka, šesto kolo:
Strasbourg - Lietkabelis 63:66
Nymburk - Mornar 91:74
Neptunas - Bešiktaš 86:80
Gaziantep - Nižnji Novgorod 79:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!