Košarka

Luka Božić skroman u pobjedi Budućnosti, formira se društvo u drugom dijelu Eurokupa

Matej Kačan • srijeda, 20.11.2019.
Luka Božić skroman u pobjedi Budućnosti, formira se društvo u drugom dijelu Eurokupa

Deset utakmica donijela je srijeda u Eurokupu, a vidjeli smo dva regionalna predstavnika uz jednog Hrvata, Luku Božića. Polako se počinje formirati slika drugog dijela natjecanja...

U skupini A sve je jasno što se tiče onih koji prolaze grupu. To su Promitheas, Virtus, Andorra i Monaco. Ono što se ne zna jest konačni poredak, a imamo dva kola za to saznati. Promitheas je na vrhu izjednačen s Virtusom koji je kiksao kod Andorre su uvjerljivih 93:79.

Sjajnom posljednjom četvrtinom Andorra je slomila Virtus, a pobjednike su vodili Massenat i Sy s po 17 poena. Kod Virtusa je prvo ime bio Teodosić s 19 poena. Promitheas je odradio posao protiv Ulma s 82:77 te Ulm ostaje na dnu skupine s tek jednom pobjedom.

Izjednačen s Ulmom na dnu je i Maccabi Rishon koji se kod Monaca držao kroz cijeli susret, ali je ipak pao sa 77:75 u korist domaćina. Outtara je slobodnim bacanjima pogurao Monaco do pobjede. Pobjednike je predvodio

Lacombe s 19 poena, a bivši NBA igrač Norris Cole je dodao 18. Kod Rishona Swing s 19 poena nije bio dovoljan.

U skupini B se ne zna ništa osim toga da će prva dva mjesta vrlo vjerojatno okupirati Reyer iz Venecije i Partizan. Oboje su upisali pobjede u ovom kolu. Reyer je s 80:73 slavio kod Tofasa, a najbolji strijelac je bio sjajni Michael Bramos s 28 poena.

Partizan je kod kuće svladao Rytas iz Vilniusa koji je na rubu prolaska grupe s omjerom 3-5. Beograđani su slavili s 86:81, a predvodio ih je Rade Zagorac sa 17 poena uz 16 ubačaja Rashawna Thomasa. Kod Rytasa je 15 ubacio Bendžius.

Na rubu prolaska uz Rytas je i Lokomotiv iz Kubana koji je vrlo uvjerljivo s 92:77 u gostima svladao Limoges. Francuzi su na dnu grupe s 2-6 omjerom, ali i dalje imaju šansu za nastavak natjecanja. Rusku momčad je s 24 poena predvodio O'Bryant, a pridružio mu se Will Cummings s 21 ubačajem.

Vrlo je izjednačena i skupina C gdje nastupa i Cedevita Olimpija, a prva i posljednja ekipa su udaljene dvije pobjede. Baš takav susret bio je i u Kazanju gdje je do večeras posljednji Nanterre svladao prvoplasiranog Unicsa sa 79:72. Najbolji strijelac Nanterrea bio je Dallas Moore sa 17 koševa.

Poraz Uniksa iskoristila je Darušafaka koja je kod kuće s 92:86 svladala Joventut da bi došla na omjer 5-3 i izjednačenje na vrhu s ruskom ekipom. Joventut je odmah ispod na omjeru 4-4 te s Bresciom prijeti vodećima. Najbolji kod Darušafake bio je Ozmizrak s 18 poena.

U skupini D su tri putnika u drugi krug više-manje poznata, a to će biti Unicaja, Galatasaray i Oldenburg. Oldenburg je kod kuće s visokih 108:88 svladao Trento koji ostaje na omjeru 3-5. Tyler Larson je briljirao kod Oldenburga s 31 poenom, a 21 je dodao Blakes.

Poraz Trenta je mogao značiti odvajanje Asseca na pobjedu viška, ali da se to ne dogodi se pobrinula Budućnost koja je u Poljskoj upisala svoju drugu pobjedu za priključak u borbu za četvrto mjesto. Podgoričani su bili bolji sa 78:61, a već poslovično ih je predvodio Justin Cobbs sa 17 poena. Luka Božić je postigao tek dva poena uz jednu asistenciju.

Eurokup, osmo kolo:
Promitheas - Ulm 82:77
Monaco - Maccabi Rishon 77:75
Andorra - Virtus Bologna 93:79
Tofas - Reyer Venecija 73:80
Partizan - Vilnius Rytas 86:81
Limoges - Lokomotiv Kuban 77:92
Uniks - Nanterre 72:79
Darušafaka - Joventut 92:86
Asseco Gdynia - Budućnost 61:78
Oldenburg - Trento 108:88

FOTO: Igokea/Nikola Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!